Select Page

40 municipis de la Comunitat Valenciana, inclòs Altea, reben estos distintius de qualitat.

Turisme Comunitat Valenciana ha elegit Altea per fer entrega dels distintius de qualitat “Q”, de Qualitur, a 40 municipis de la Comunitat Valenciana, entre els quals està Altea. A l’acte hi ha intervingut l’alcalde d’Altea, Diego Zaragozí i la Consellera de Turisme, Nuria Montes de Diego.

La jornada ha començat amb l’acte de recepció als convidats al restaurant Juan Abril, ubicat al Passeig Mediterrani, concretament davant de la platja de l’Espigó, on el director general de Turisme, José Manuel Camarero Benítez, ha donat la benvingut als presents.

A continuació s’ha realitzat el lliurament de les banderes Qualitur 2024 als 40 municipis receptors, i Altea ha sigut l’últim, com a amfitrió de l’acte, i han arreplegat la bandera la regidora de Infraestructures i platges, Aurora Serrat i l’Alcalde. Tot seguit l’alcalde  Diego Zaragozí, ha pres la paraula i ha fet dos agraïments. En primer lloc a la Conselleria de Turisme i el seu personal, encapçalat per la Consellera, per triar Altea per dur a terme l’acte de lliurament de les banderes Qualitur i en segon lloc la gent que treballa, des dels diferents departaments i llocs, per que els municipis puguen tenir estes banderes de qualitat.

El primer edil alteà s’ha referit a les feines que dia a dia es duen a terme des de les administracions perquè “els ciutadans i els que ens visiten tinguen les millors instal·lacions possibles a la seua disposició”. I ha posat un exemple que els assistents a l’acte han pogut veure com ha sigut un tractor treballant a la platja este matí. “Estos són els que guanyen la Q de Qualitur, també la gent que la prepara, els socorristes, tanta gent i també les persones que fan la gestió administrativa perquè tot això siga possible. Des de fora es veu molt senzill això de venir a recollir una bandera, però no ho és, hi ha molta feina de molta gent darrere”. Ha afirmat l´alcalde.

Diego Zaragozí ha conclòs la seua intervenció agraint la presència dels assistents a este acte i convidant-los a visitar Altea en qualsevol altra ocasió.

Per la seua banda, la consellera de Turisme, Nuria Montes de Diego, ha iniciat el seu parlament agraint als alcaldes, regidors i tècnics de Turisme dels 40 municipis participants a l’acte la seua presència, entre ells Altea. “Agraïsc, especialment als que més lluny estan, el que hagueu volgut compartir esta estoneta amb nosaltres”. Ha declarat Montes.

En paraules de la Consellera, “tenim moltes icones del turisme valencià, però Altea indubtablement n’és un que representa el esperit mediterrani que estem portant a gala des de la Conselleria”.

“Les banderes que avui donem, per les quals 200 platges lluiran la bandera Qualitur, se sumen a les 159 banderes blaves que s’han repartit fa poc i que són complementàries a estes banderes Qualitur que són un plus addicional que fan els ajuntaments i els seus equips que creuen en la qualitat, en la sostenibilitat, en l’accessibilitat i que treballen per garantir que ens trien perquè el turisme cada vegada és més globalitzat i busca estos criteris”. Ha assenyalat la consellera durant la intervenció.

En el cas d’Altea, novament s’aconseguien 3 Banderes Blaves per a la Platja de l’Espigó, Cap Blanc i La Roda.

“Estes banderes no s’aconsegueixen gratuïtament, no s’aconsegueixen sense gaire feina i al final el que donen és el suport a un gran esforç per millorar el turisme. La costa de la Comunitat Valenciana és un dels nostres actius i tenir estes banderes que donen este plus de qualitat a gairebé el 65% dels municipis costaners és una cosa en la que fa anys que treballem i que anem consolidant”. Ha reconegut la responsable autonòmica de Turisme.

“La passió pel turisme és el que ens uneix i crec que amb esta feina, amb allò que hui demostrem és com es combat el fals missatge de turismefòbia que alguns intenten inocular i que no existeix. Crec que nosaltres que som municipis turístics hem de combatre i no deixar que s’hi instal·li perquè simplement no és veritat i este n’és un exemple. Vosaltres treballeu dia a dia per este turisme sostenible i turista de qualitat que busquem”. Ha declarat la consellera de Turisme; a això ha afegit que “el turista de qualitat és el que més gasta, però també el turista de qualitat és el que és més exigent i també el que està més compromès perquè té cura de l’entorn que visita”.

“En este camí no hi ha colors polítics, tots transitem este camí i crec que tots estem embarcats a la mateixa estratègia”. Ha asseverat la consellera, que ha acabat la seua intervenció revelant que en els darrers 12 mesos Espanya ha rebut 88 milions de turistes internacionals, dels quals 4,5 milions són turistes nous i d’estos turistes nous el 40% ha elegit la Comunitat Valenciana. “Això no és casual, és fruit de la suma dʻesforços de tots”. Ha conclòs Nuria Montes de Diego, consellera de Turisme de la Comunitat Valenciana.

Després de la foto oficial del lliurament d’actes, on apareixen tots els participants a l’acte, s’ha procedit a la Platja de l’Espigo a l’hissat d’una de les banderes aconseguides per Altea. Distintiu que han elevat l’alcalde i la consellera.

Pin It on Pinterest