Select Page

L’espectacle teatral parla sobre la identitat i és producte del projecte europeu Escena Erasmus.

Ahir tenia lloc a Palau Altea la representació de “Qui soc jo quan ningú en mira”. Un espectacle teatral fruit del projecte europeu pioner Escena Erasmus, promotor de ciutadania europea. Espectacle que el director general de l’Institut Valencià de la Joventut, Vicente Ripoll Gimeno, no es va voler perdre. A la cita acudien també diversos representants municipals, entre els quals estava l’alcalde, Diego Zaragozí i  l’edil de Joventut, Germán Manjón.

“Escena Erasmus” és un projecte pioner a Europa, promotor de ciutadania europea, dirigit tant a estudiants locals com internacionals Erasmus, basat en la formació escènica i en la producció d’espectacles inèdits que ofereixen una reflexió crítica constant sobre Europa i sobre la nostra forma de ser europeus. Pretén aprofitar el potencial del programa Erasmus+ per promoure una creació intercultural de qualitat. Explicava el director general de l’IVAJ.

En esta edició s’ha decidit parlar de la identitat. Perquè, què és el que ens defineix? Què fa que ens sentim part d’un poble, un país, un equip de futbol, ​​una ideologia, una comunitat de persones, algun lloc? Afegia Ripoll, que agraïa al municipi d’Altea i Palau Altea haver albergat les dos representacions que ahir van tenir lloc.

A la sessió del matí, la representació estava destinada a l’alumnat dels IES, assistint un total de 350 joves i la sessió de vesprada va estar oberta al públic en general.

Com a responsable de Joventut i promotor de la gestió, perquè aquest espectacle es representés a Altea, sent un dels dos municipis alacantins seleccionats, Manjón ha realitzat una valoració molt positiva i ha destacat l’interès amb què l’alumnat ha assistit a la representació i la repercussió positiva que el contingut de la mateixa pot generar. “L’educar en valors sempre és positiu”; ha sentenciat Manjón, que postil·lava que, “l’obra posa en valor la identitat, no com una qüestió individualitzant, sinó com una cerca per entendre el nostre espai dins de la societat”.

Finalment, l’edil de Joventut agraïa al director de l’IVAJ la seua presència a Altea i les contínues col·laboracions que l’Institut Valencià de la Joventut té amb el municipi d’Altea.

 

 

Pin It on Pinterest