Select Page

L’Ajuntament d’Altea recollirà les dades de la qualitat de l’aire i de nivells de contaminació acústica a diferents punts de la ciutat per actuar en correcció i prevenció de sostenibilitat mediambiental.

L’Ajuntament d’Altea, amb la col·laboració del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i Turisme de la Generalitat Valenciana, emprèn esta actuació emmarcada en el Pla de Sostenibilitat Turística a Destinació que va aconseguir el 2022, el finançament del qual pujava a prop de 4 milions d’euros destinats a actuacions en benefici de la sostenibilitat i la modernització dels recursos de la ciutat, tant per als seus propis habitants com per al turisme.

El projecte de Sensorització de soroll, qualitat de l’aire i emissions de CO2 desplega dispositius d’alta precisió per mesurar la qualitat de l’aire a diferents zones de la ciutat. Els sensors avaluaran l’impacte de diferents paràmetres sobre l’aire que respira la població alteana i els seus visitants. Gasos nocius i d’efecte hivernacle, partícules en suspensió, temperatura, humitat, soroll o afluència de persones són algunes de les variables que mesuraran els sensors instal·lats.

Com explica el regidor de Noves Tecnologies i responsable de l’actuació, Germán Manjón, “el sistema de recollida permet conèixer dades en temps real i fer avaluacions segons les activitats puntuals que es puguen realitzar a la ciutat o el dia a dia habitual del municipi”. L’anàlisi d’estes dades orientarà l’Ajuntament d’Altea en les actuacions de sostenibilitat mediambiental, i permetrà realitzar accions correctives o preventives de gestió i de control. “Les estadístiques reflectides als informes podran ajudar, per exemple, a estudiar projectes de reordenació del trànsit que puguen contribuir a rebaixar els nivells de contaminació allà on les dades siguen més altes”, aclareix Manjón.

Els 6 sensors fixos, que llançaran les dades a avaluar, s’han ubicat a zones estratègiques del municipi, com la plaça de l’Església, la plaça del Convent, l’avinguda de València o Altea la Vella. A més, esta actuació dota el municipi de dos dispositius mòbils, que es podran utilitzar de vegades puntuals per conèixer l’impacte ambiental d’activitats que es fan a la ciutat al llarg de l’any.

 

Pin It on Pinterest