Select Page

Ja s’han digitalitzat més de 250 programes de festes.

Ahir al matí, el regidor de Festes, Joaquim Devesa i Jose Antonio Martínez León, a qui a Altea també es coneix com “El Festeret”, anunciaven la digitalització de l’arxiu fester que Martínez León posseeix i la posada a disposició de la ciutadania a través de l’apartat de Festes al Web Municipal.

Segons les dades aportades per l’edil, ja s’han digitalitzat més de 250 programes de festes procedents de totes les diferents celebracions que Altea ha estat acollint al llarg dels anys o que té a la seua història; com ara un programa d’actes del Porrat de Sant Miquel de l’any 1950.

Donada l’afició i interès de Jose Antonio a conèixer les festes i costums alteanes, ja amb 4 o 5 anys demanava als seus pares que el portaren a les festes per aconseguir un programa de festes i guardar-ho. Una pràctica que ara permetrà a la ciutadania consultar estos programes de festes i també submergir-se als secrets de les 17 festes que a Altea es duen a terme durant l’any.

Com ha explicat Jose Antonio Martínez León, “la majoria dels programes que tinc són dels darrers 40 anys, però en tinc algun anterior perquè la gent, coneixent la meua afició, ha anat fent-me arribar programes antics que ells tenien”.

“Ara estem digitalitzant els programes que tinc, però convide la població que tinga programes de festes antics i vulga que la població els puga consultar, que me’ls faça arribar i també formaran part d’este fitxer digitalitzat”; ha apuntat José Antonio Martínez León.

En este sentit, l´edil de Festes, Joaquim Devesa, ha declarat que “un arxiu és una eina viva a la qual es poden anar sumant nous documents i serà un plaer que la gent vulga aportar el seu granet de sorra a este projecte”.

En paraules de Devesa, “des de l’agost passat fem una feina de digitalització d’estos programes que les diferents festes han anat produint al llarg de molts anys d’història”. L’edil ha agraït a Jose Antonio la seua labor de recopilació documental que fa molts anys, malgrat la seua joventut, i “el seu interès a posar a disposició de la ciutadania este valuós patrimoni que ens permet democratitzar tota esta informació que ha anat quedant a els calaixos. Pensem que és una eina molt útil per observar l’evolució festera, social, econòmica i històrica que ha patit la festa com a expressió de la societat alteana des de fa 60 anys”.

El regidor de Festes ha agraït a les persones que fan possible que no es perda esta informació i la posen a disposició de la ciutadania perquè tothom puga veure el patrimoni i la gran tradició festera que el nostre poble gaudeix.

Pin It on Pinterest