Select Page

L’Ajuntament d’Altea, a través de la regidoria de Cicle Hídric, i l’empresa concessionària del servei d’aigua a Altea, Aigües d’Altea, han llançat una campanya de conscienciació sobre l’ús responsable de l’aigua, que baix el lema, “Cada gota d’aigua compta. Ajuda’ns a estalviar aigua i combatre la sequera” es convida la població a tenir en compte unes pautes que permeten estalviar este bé. Així ho ha comunicat l´edil d´àrea, Aurora Serrat.

Com cada any, per fer front al període estival, des de les institucions públiques es llancen campanyes de conscienciació perquè la població faça un ús racional de l’aigua i este és el cas de la campanya que llancen conjuntament, en aquests moments, l’Ajuntament d’Altea i l’empresa concessionària del servei, la UTE Aigües d’Altea. “Esta és una iniciativa destinada a la conscienciació ciutadana al voltant de la importància de la preservació del recurs hídric. Va dirigida a diferents grups objectius i la campanya es llançarà a través de diversos canals digitals i físics, a edificis públics i col·legis perquè estiga a disposició dels usuaris”, ha explicat Serrat.

“Ajuda’ns a no perdre ni una gota d’aigua” és un altre dels lemes que inclou esta campanya de conscienciació que entre les seues recomanacions inclou fer ús dels electrodomèstics només quan estiguen plens; tancar l’aixeta mentre fregues i col·loca filtres per economitzar l’aigua; reparar ràpidament les fuites en aixetes, cisternes o canonades; regar les plantes a última hora de la vesprada per evitar les pèrdues per evaporació; dutxa’t en comptes de banyar-te i dutxa’t en 5 minuts; tanca l’aixeta quan et rentes les dents, t’ensabones o afaites i no utilitzes el vàter com a paperera.

A més de totes estes recomanacions, que són molts els litres d’aigua diaris que es poden estalviar si se segueixen, des d’Aigües d’Altea s’informa de quines són les accions en què la mateixa concessionària està treballant, com ara el manteniment i la digitalització de la xarxa d’aigua potable; la millora del rendiment hídric mitjançant la telelectura; instal·lació de sistemes de detecció i reparació ràpida de les fuites a la xarxa de canonades d’aigua; depurar l’aigua per reutilitzar-la al reg de cultius i jardins i recuperació i regeneració dels rius i aqüífers.

Com a responsable de la regidoria de Cicle Hídric, Aurora Serrat convida alteans, alteanes i visitants a fer-ne un ús responsable de l’aigua seguint estos consells o aplicant qualsevol mesura que comporte a la mateixa finalitat, que no és altra, que combatre la sequera estalviant aigua.

Pin It on Pinterest