Select Page

Les autoritats municipals rebien ahir dimecres una delegació de professors letons que participen en un projecte europeu de mobilitat. Es tracta de personal educatiu que comparteix experiències d’aprenentatge en matèria d’educació i esport i en què participa l’IES Altaia.

Janis Caplinskis, Inese Vica i Edgars Baltacis van ser rebuts per l’alcalde d’Altea, Diego Zaragozí i els regidors de Projectes Europeus i Educació del municipi, Germán Manjón i Xelo González. A més, també van assistir a la reunió Paloma Verdú, tècnica responsable de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament i Ruth Bono, cap d’estudis de l’IES Altaia i coordinadora de la trobada.

L’objectiu d’este projecte és l’aprenentatge de les tècniques docents dels professors d’educació física de l’IES Altaia -especialitat dels tres professionals letons- així com de les instal·lacions i el material esportiu del centre.

A més d’això, la delegació letona, l’estada de la qual a Altea comprèn des del 14 fins al 20 d’abril, coneixerà les instal·lacions i l’oferta esportiva programada tant per la regidoria d’Esports com pel Centre Juvenil d’Altea, ja que un de els interessos més rellevants són l’organització d’activitats esportives per als joves de la seua localitat, Daugavpils.

Esta col·laboració és fruit d’una trobada internacional anterior, concretament la realitzada a Kaunas, Lituània, dins del projecte CoGreenEu en matèria de lluita contra el canvi climàtic, en què ja va participar l’Ajuntament d’Altea representat per docents dels IES Altaia i Bellaguarda. Això és un exemple de com els projectes europeus ajuden a teixir xarxes i connectar amb entitats o institucions de diferents països per abordar reptes i problemàtiques comunes, sempre procurant un aprofitament i enriquiment mutu.

Per a més informació sobre els programes i projectes gestionats des de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, EuroAltea, podeu contactar al correu europa@altea.es, o seguir-la a @euroaltea.

Pin It on Pinterest