Select Page

A finals de la setmana passada quedaven constituïts el Consell de Salut Bàsic i la Mesa Intersectorial i de Participació per a l’Acció Comunitària en Salut, que compten amb representació sanitària, institucional i social de la localitat, com així ho exigeix el nou Pla de Salut de la Comunitat Valenciana.

La reunió constitutiva va estar presidida per l’edil de Sanitat, Anna Lanuza, que donava les gràcies als presents, entre els quals hi havia representants de Salut Pública i d’associacions locals i comarcals. “Des de la regidoria de Sanitat és una sort poder formar part tant d´estos òrgans com del projecte Xarxa Salut, unes eines per poder promocionar les estratègies de salut i salut preventiva”, afegia Lanuza.

En paraules de la responsable municipal de Sanitat, “amb estos recursos pretenem guanyar en salut treballant de manera conjunta; però no només en el sentit estricte de salut que coneixem, sinó en totes les vessants del tema que abasta per exemple la soledat no desitjada que tant afecta les persones que la  pateixen i és una realitat des de la qual es treballa activament”.

Anna Lanuza concloïa posant a disposició dels participants la regidoria de Sanitat per tirar endavant els diversos projectes que hi ha en marxa i que es plantegen a partir d’ara.

En nom de Xarxa Salut, Ana Gallando explicava que l’objectiu d’estos dos òrgans és treballar per als veïns d’Altea per millorar el sistema sanitari, coneixent la realitat i les necessitats del dia a dia del municipi. “És important la representació ciutadana per tenir una visió més realista del municipi”, declarava Gallando; qui apuntava que la diferència principal entre el Consell de Salut i la Mesa Intersectorial és la seua estructura, sent la Mesa Intersectorial la que més definit té el seu organigrama i funcions.

La composició del Consell de Salut Bàsic quedava de la manera següent: president, Pedro San Martín; vicepresidenta, Maria Lourdes Rada; Secretària, Teresa Revilla; Vocals, Marta Gran Justícia, Elvira Gras Nieto, Maria José Vidal Fonseca, Anna Berenguer Lerma, Anna Lanuza Berenguer, Anna Gallando Jiménez, Maria Rita Cabrera, Paquita Benaloy, Lina Borja, Magdalena Álvarez i Ana Rogles.

Quant a la Mesa Intersectorial, quedava constituïda de la manera següent: presidenta, Anna Lanuza; Vicepresidenta, Magdalena López del Castell; Secretària, Ana Cabrera Méndez; Vocals, Joaquim Devesa Crespo, Xelo González Ripoll, Sara Soler Berenguer, Mercedes Benedicto Crespo, Àngela Berenguer González, Lourdes Rada, Marga Planell Reig, Maria Rita Cabrera, Antoni Lledó Barber, Paquita Benaloy, Lina Borja Poblet i Ana Gállego Jiménez.

Pin It on Pinterest