Select Page

La vigència del Pla està prevista per a quatre anys.

Les regidories de Benestar Social i Igualtat han començat la redacció del primer Pla Municipal de Diversitat LGTBIQ+ 2024-2028, la meta del qual és construir i generar un teixit associatiu amb ajuda de la població i al costat de les institucions en la promoció de la diversitat i la inclusió. Així ho anuncia l’edil de les dos àrees, Anna Lanuza.

En paraules de la regidora, “la participació ciutadana i institucional serà un pilar fonamental per a la creació dʻun pla realista i efectiu per a la ciutadania dʻAltea”.

“Creiem que este és un pas audaç cap a la promoció de la diversitat i la inclusió. El municipi d’Altea s’enorgulleix d’iniciar els treballs de disseny del futur Pla Municipal de Diversitat LGTBIQ+ per al període 2024-2028. Un pla que té com a objectiu central la creació d’un sòlid teixit associatiu, fomentant la participació activa de la comunitat LGTBIQ+ i de figures institucionals en la construcció d’una societat més inclusiva”; comenta la responsable municipal de Benestar Social i Igualtat.

Anna Lanuza explica que un component essencial d’este pla implica la realització d’enquestes exhaustives adreçades a tota la societat alteana i estes tenen com a propòsit aprofundir en la comprensió de la situació actual del municipi en relació amb la diversitat i la inclusió. S’espera que les respostes proporcionen informació valuosa que guiarà les accions del pla i permetrà implementar mesures específiques i efectives”.

“Les enquestes que desenvoluparà l´equip tècnic de la consultora Equàlitat ens ajudaran a entendre millor les necessitats i aspiracions de la nostra població LGTBIQ+, d´aquells que exerceixen rols clau en les institucions i de la població en general”; afirma Anna Lanuza Berenguer, que convida la població a participar a la primera de les enquestes dissenyades, que té per objecte la realització del diagnòstic per a la posterior elaboració del I Pla Municipal LGTBIQ+.

Fent clic en aquest enllaç es pot participar a l’enquesta, que estarà activa fins al 8 de març, https://participa.typeform.com/ALTEA-LGTBIQ?typeform.com-cource=qrcode-button

El disseny del pla es troba en les primeres fases, i la participació ciutadana és essencial. Es convida a tots els residents, organitzacions LGTBIQ+ i figures institucionals a unir-se activament en este procés per garantir que el futur Pla Municipal de Diversitat LGTBIQ+ reflectisca veritablement les necessitats i les aspiracions de la població d’Altea.

“La creació d’espais inclusius i la promoció de la col·laboració entre la comunitat LGTBIQ+ i les institucions locals seran pilars fonamentals. A través d’esdeveniments, tallers i programes específics, es buscarà construir una xarxa sòlida que promoga la diversitat i el respecte mutu”, declara l’edil, que conclou indicant que “Altea està compromesa amb la creació d’un entorn on cada persona, independentment de la seua identitat o orientació sexual, se senta acceptada i valorada”.

 

Pin It on Pinterest