Select Page

Altea celebrarà I Jornades Abolicionistes el 15 de novembre.

Hui al matí, l’edil d’Igualtat i Benestar Social, Anna Lanuza, ha donat a conèixer la que serà la programació commemorativa del 25N, Dia Internacional d’Eliminació de la Violència contra la Dona. Un programa ampli i variat d’actes centrat en l’abolició de la prostitució; “un altre tipus de violència contra les dones que lamentablement s’ha normalitzat i darrere de la qual hi ha un altre tipus de delictes i atemptats contra els drets humans”. Ha declarat la responsable municipal dʻàrea, qui ha recordat que “la prostitució és la principal forma dʻesclavitud del S. XXI”.

Lanuza ha realitzat un recorregut minuciós per les activitats previstes per als propers dies, que van començar el dissabte 28 d’octubre amb la representació de “Nora, Casa de Muñecas”, i que conclouran l’1 de desembre amb una xerrada-col·loqui sobre la Diversitat Funcional i Violència de Gènere.

L’edil ha fet menció especial a les I Jornades Abolicionistes, centrades en l’eliminació de la prostitució, que tindran lloc dimecres 15 i en què participaran destacats i destacades ponents com Maria Jesús Navarro Ríos, Màster en Igualtat de Gènere i docent enfocada a la línia de Violència de Gènere a la UMH; Enrique Javier Díez Gutiérrez, professor titular de la universitat de León i president de l’Associació d’Homes Abolicionistes de la Prostitució; Aaron Asensio Lara, digital influencer; Rosario Carracedo Bullit, advocada feminista portaveu de la Plataforma d’Organitzacions de Dones per l’Abolició de la Prostitució i l’escriptora Amelia Tiganus, activista abolicionista, supervivent del tràfic de dones i autora de “La Revolta de les Putes”.

“La prostitució és un altre tipus de violència contra les dones que lamentablement s’ha normalitzat i darrere de la prostitució hi ha, a més d’una llarga cadena de delictes i atemptats contra l’ésser humà, una forma d’esclavatge però també molt més. Per això es va decidir centrar el 25N en l’abolició de la prostitució i preparar les I Jornades Abolicionistes que es faran des d’este ajuntament el dia 15 a l’auditori del Centre Social des de les 09.00h a les 14.00h amb una taula rodona amb distingits participants”. Explica Anna Lanuza.

Per part seua, la tècnica d’Igualtat, Nati García, ha reiterat que este any l’Agenda del 25N posa un focus especial cap a la violència sexual i ha revelat que s’ha elaborat una guia de prevenció de violència sexual entre la població juvenil que es repartirà a la campanya “no em toques el WhatsApp” que es desenvoluparà del 13 al 17 de novembre i que pretén conscienciar sobre què és la violència de gènere i ofereix recursos per poder detectar si es pateix violència de gènere per part de les xiques o si es infringeix per part dels xics. “Hi ha recursos per eixir de la violència de gènere. No és una cosa que adquirim de manera natural homes i dones pel fet de nàixer, sinó que és una forma de comportament que ens ensenya el sistema i contra la qual l’educció i l’ajuda per part de les institucions permet eixir-ne”. Hi ha apuntat la tècnica d’Igualtat.

Nati García anima la població a implicar-se als Punts Violeta contra la Violència de Gènere i indica que el dia 24 s’instal·larà un d’estos punts a la Plaça de l’Ajuntament, com a complement a les activitats que es desenvoluparan en esta plaça i que donaran inici a les 9:30h amb un programa de Ràdio Altea en què participarà el Consell Local de Dones. En este Punt Violeta es donarà a conèixer la tasca que fan els punts informatius i també es presentarà al voluntariat que està prestant servei en estos espais de prevenció contra la violència sexual.

A les 12 h del dia 24 es procedirà a la lectura d’un manifest a la mateixa plaça de l’Ajuntament, on els alumnes de l’IES Bellaguarda realitzaran una performance. A les 18:30h al Centre Social s’estrenarà el videoclip realitzat per joves d’Altea al Taller de Rap i Audiovisual contra la Violència de Gènere, organitzat per la regidoria de Joventut i es podrà gaudir d’un concert de Rap a càrrec d’estrelles locals.

I l’última de les activitats de l’agenda 25N 2023, tindrà lloc el divendres 1 de desembre amb la xarrada-col·loqui “Diversitat Funcional i Violència de Gènere” a les 10:00h al CEAM.

Com a coordinador del departament de Benestar Social, Braulio Cencerrado ha convidat a participar d’estes activitats i ha posat èmfasi en la necessitat que els homes s’impliquen per acabar amb esta xacra social.

Pin It on Pinterest