El 65% d’estos edificis estan entre les dos millors qualificacions de l’escala “A” o “B” i consumeixen 3 vegades menys energia que els que tenen qualificacions més baixes.
Sapiens Energia ha dut a terme una anàlisi d’eficiència energètica a 17 instal·lacions municipals amb el propòsit de conèixer les mesures necessàries que disminuïsquen l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i la petjada de carboni, alhora que redueixen els costos energètics d’estos 17 edificis. Així ho ha donat a conèixer l´edil d´Escena Urbana, Aurora Serrat.
“Segons les conclusions d´este estudi, la majoria d´estos edificis tenen la qualificació energètica “B”, la segona millor qualificació possible; fet que suposa una valoració molt positiva, ja que el 65% estan entre les 2 millors qualificacions de l’escala, “A” o “B”. Estos edificis consumeixen 3 vegades menys energia que els que tenen certificacions més baixes”. Explica la responsable municipal d’Infraestructures.
Entre altres, s’ha analitzat la situació energètica dels edificis de l’Arxiu Municipal, la Casa de la Cultura, el Centre Cultural Juvenil, l’Ajuntament, el Jutjat de Pau, la Policia local, el Centre Cultural d’Altea la Vella o Villa Gadea.
Este treball també inclou una bateria de propostes de millora suggerides que ajudarien a reduir les emissions de CO2 prop d’un 24%, a més d’aportar altres beneficis, com ara millorar la qualitat de l’aire interior i fer-lo més saludable, millorar el confort, tèrmic i lumínic, reduir el cost energètic o descarbonitzar l’edifici. Ha afegit la regidora.
Entre les propostes més recomanades per Sapiens Energia per assolir els objectius hi ha la substitució de finestres per altres que permeten gestionar la temperatura interior reduint les pèrdues i estudiar la instal·lació de panells fotovoltaics per subministrar energia elèctrica amb més independència de la xarxa.
L’equip tècnic de Sapiens Energia ha emès els certificats d’eficiència energètica corresponents, en els quals s’avalua l’envolupant tèrmica, principalment façanes, cobertes i finestres, les instal·lacions de climatització, ventilació i il·luminació, així com si disposa o no d’instal·lacions d’energia renovable.
Per a Juan Sacri, president de Sapiens Energía, “analitzar i certificar el nivell d’eficiència energètica dels edificis és fonamental per prendre consciència i adoptar les mesures necessàries que disminueixin l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle i la petjada de carboni, alhora que es redueixen els costos energètics que en este cas poden disminuir en un 24% els costos energètics dels 17 edificis municipals”.
Per Aurora Serrat, “la certificació dels edificis en coordinació amb l’elaboració del Pla d’Acció del Clima i l’Energia, juntament amb altres iniciatives en matèria de transició energètica que s’estan impulsant al municipi, contribueixen a fer que Altea siga un municipi més sostenible i resilient”.