Select Page

L’Ajuntament d’Altea, a través de les seues regidories de Foment de l’Ocupació i Joventut, han organitzat al costat de la Cambra de Comerç d’Alacant el curs d’Higiene i atenció sanitària domiciliària a persones dependents, destinat a la joventut. Ho han presentat aquest matí el director de la Cambra de Comerç d’Alacant, Rafael Fernández, i els regidors de Foment de l’Ocupació i Joventut, Jose Mª Borja i Germán Manjón.

Aquest curs és gratuït i consta de 210 hores. Oferirà els coneixements necessaris per a desenvolupar intervencions d’atenció física domiciliària dirigides a persones dependents amb necessitats d’atenció sociosanitària. A més, comptarà també amb formació específica en Habilitats Socials i Ocupabilitat per a millorar la incorporació al mercat laboral. La Cambra ofereix ajudes a empreses perquè una vegada finalitze el curs, l’alumnat puga fer pràctiques durant sis mesos, un tràmit que haurà de fer l’alumnat amb la pròpia Cambra.

“Volem agrair a la Cambra de Comerç d’Alacant la seua col·laboració davant les peticions de formació que hem fet des de l’Ajuntament. Aquest que presentem és el primer curs que fem junts, però a poc a poc anirem desenvolupant més. Voldria animar a la joventut d’Altea a apuntar-se a aquesta formació, que s’emmarca en un sector amb fàcil ocupabilitat”, ha comentat José María Borja, regidor de Foment de l’Ocupació.

Aquest curs està destinat a joves d’entre 16 i 29 anys i té 20 places. Es desenvoluparà d’octubre a desembre, el primer mòdul del 20 d’octubre al 7 de novembre i del 2 al 14 del 8 de novembre al 22 de desembre de 2023 la resta. L’horari serà de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 hores i s’impartiran en el Centre Juvenil.

“M’unisc als agraïments cap a la Cambra per ajudar-nos a complir amb una demanda formativa que la joventut d’Altea té. Des de l’Ajuntament realitzem formacions per a joves, però gràcies a ells podrem ampliar-la”, ha declarat Germán Manjón, regidor de Joventut.

Per la seua part el director de Cámara Alicante, Rafael Fernández, ha agraït a l’Ajuntament comptar amb la Cambra per a realitzar formacions i s’ha posat a disposició per a fer més en el futur. Segons ha explicat l’objectiu del programa en el qual s’emmarca aquest curs és que “aquelles persones que no estiguen estudiant ni treballant puguen tindre una formació troncal, orientada a habilitats socials”.

Per a poder inscriure’s serà necessari estar inscrit i actiu en Garantia Juvenil, participar en el PICE i haver realitzat l’Orientació Vocacional que seran els dies 16 i 17 d’octubre. La informació i inscripcions es realitzaran en la Regidoria de Joventut joventut@altea.es / 661689083.

Aquesta formació s’emmarca dins del Pla Integral de Qualificació d’Ocupació que desenvolupa Cámara Alicante des de 2015 i forma part d’un programa finançat pel Ministeri d’Ocupació, SEPE, el Fons Social Europeu i que cofinancen totes les cambres de comerç d’Espanya.

 

Pin It on Pinterest