Select Page

Les Regidories d’Educació i Normalització Lingüística ha impulsat l’edició d’aquest llibre que reuneix 25 contes narrats pels veïns del barri de l’Horta -Quintanes

La Casa de Cultura d’Altea va acollir ahir dimecres l’acte de presentació del llibre ‘Contes a la fosca’ davant un auditori completament ple. L’edició d’aquest llibre ha sigut impulsada des de les Regidories d’Educació i Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Altea. L’obra ha sigut elaborada amb una selecció de 25 contes que han sigut narrats tradicionalment pels veïns i veïnes del barri de l’Horta – Quintanes als xiquets i xiquetes del municipi.

Tal com va explicar l’edil d’Educació i Normalització Lingüística, Xelo González, “dissabte que ve 19 d’agost se celebrarà un contacontes. Primer es farà un taller de fanalets fets amb melons i ciris pels xiquets i xiquetes, i després recorreran diferents cases del barri perquè els conten un conte”. González va recordar que “enguany se celebra el 25é aniversari d’aquesta tradició i hem volgut crear un llibre que valore i reculla algunes històries en valencià contades pels veïns”.

La trobada va comptar amb la presència a més del responsable d’editar el llibre ‘Contes a la fosca’, Joan Borja d’Aila Edicions. Borja va destacar d’aquesta obra que “ha sigut fet per la gent d’Altea i pensat per als xiquets d’Altea” i va incidir que “és un llibre no convencional” i amb un valor simbòlic. D’altra banda, Borja va mostrar el seu agraïment per haver pogut compartir el procés de creació d’aquesta obra literària que “recull històries d’ací”.

El coordinador del llibre Ramón Urios va incidir en el fet què “han participat 18 autors en la redacció dels 25 contes”, als quals va mostrar el seu agraïment per haver participat en aquest projecte. Urios va detallar que en aquesta publicació es poden trobar contes originals, adaptacions de contes clàssics, obres d’autors actuals, adaptacions de llegendes de la zona, adaptacions de poema i adaptacions mitològiques.

 

Pin It on Pinterest