Select Page

La jornada celebrada a Bucarest (Romania) va abordar qüestions sobre violència de gènere i apoderament femení a través de l’experiència d’entitats i col·lectius de diversos països

Braulio Cencerrado, coordinador en el departament de Benestar Social i Sanitat i Natividad García, treballadora en l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea han participat en la I Trobada Internacional del projecte europeu EnEnWomen, celebrat a Bucarest (Romania), sobre drets de la dona i la seua participació en la societat. Aquest projecte realitzat a nivell internacional té com a objectiu la creació d’un document de recopilació de bones pràctiques i metodologies per a tractar d’ajudar les dones a aconseguir la seua independència, on s’han recollit les aportacions de les diferents organitzacions participants.

“Aquest tipus de projectes plantegen la qüestió dels drets de les dones des de diferents perspectives. En aquesta ocasió, els participants han pogut visitar diversos centres i estructures locals que duen a terme un treball tant social com de sensibilització sobre la violència de gènere”, comenta Germán Manjón, regidora de Projectes Europeus.

L’Ajuntament d’Altea, a través de la seua oficina de projectes europeus, EuroAltea, és part d’aquest projecte conjuntament amb l’Associació Jean Monet (França), la Universitat Nationala d’Euducactie Fizica si Sport Bucaresti (Romania) i l’associació italiana Inco-Molfetta (Ajuntament de Molfetta, Itàlia) qui lidera el projecte.

“Hem pogut visitar diferents entitats. Primer hem estudiat el cas de Filia, una associació que organitza campanyes de sensibilització i formació sobre la violència de gènere tant en la capital com en els xicotets pobles on moltes dones no tenen els recursos per a accedir als serveis públics. També hem visitat la universitat d’esport UNEFS, soci del projecte, on dones joves estudien practicant esport. Hem pogut veure els impactes positius de la pràctica d’un esport en dones que han patit maltractament”, ha explicat la treballadora en l’àrea d’Igualtat, Natividad García.

L’objectiu de la primera estada a Bucarest consistia en l’organització d’una trobada d’estudi. Aquest projecte és finançat pel programa de la Unió Europea Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors. Aquest congrés ha permés als participants d’Itàlia, França, Espanya i Romania observar i aprendre pràctiques en matèria de protecció dels drets de les dones.

“La trobada a Bucarest, ens ha permés conéixer com altres països de la Unió Europea afronten la xacra de la violència de gènere o com promouen i lluiten pels drets de les dones des del punt de vista de diferents institucions com a associacions, universitat o ajuntament, amb la finalitat d’elaborar un catàleg de bones pràctiques”, ha comentat Braulio Cencerrado, coordinador de Serveis Socials.

Pin It on Pinterest