Select Page

Altea participa des d’ahir al ‘V Encuentro de Gestores de la Red de Destinos Turísticos Inteligentes’ que se celebra a Gijón fins al dijous dia 11. La regidora de Turisme, Xelo González, i així com la tècnica de turisme, Ana Pérez i el tècnic de noves tecnologies, Toni Alós, s’han desplaçat fins a aquesta ciutat per a continuar aprenent i compartir experiències amb les localitats integrades en la Xarxa DTI.

Aquesta trobada reuneix més de més de 150 gestors de quasi un centenar de destins amb l’objectiu de generar sinergies, la transferència de coneixement i l’intercanvi d’experiències i inquietuds per a la posada en comú del treball desenvolupat en els seus territoris. En ell s’estan desenvolupant tallers d’experts, sessions grupals o la presentació de noves bones pràctiques.

“Continuem compartint i aprenent de la resta de destins de la Xarxa DTI. Altea, com a primera ciutat de menys de 50.000 habitants DTI certificada en la norma UNE 178501:2018, som un exemple per a altres localitats, però en aquestes trobades tots aprenem en el camí cap a un turisme més sostenible i de major qualitat”, ha comentat la regidora de Turisme, Xelo González.

La Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents suma 618 membres: 437 destins, 87 membres institucionals, 91 empreses col·laboradores i 3 observadors internacionals. El projecte de Destinacions Turístiques Intel·ligents està impulsat per la Secretaria d’Estat de Turisme.

Altea es va convertir en 2022 en la primera Destinació Turística Intel·ligent certificat per la UNE 178501 de menys de 50.000 habitants. Actualment està desenvolupant els seus Plans de Sostenibilitat Turística amb un pressupost de quasi 4 milions d’euros.

En aquest mateix sentit, Xelo González recordava que la setmana passada, “vam participar, juntament amb els companys de Benissa, en una taula de treball en la qual els vam fer partícips de la nostra forma de treball”. Aquesta reunió es va centrar en la governança i en el sistema implementat per l’Ajuntament d’Altea quant a l’ens gestor, sent aquest l’òrgan interdepartamental que serveix de manteniment a la coordinació de l’Ajuntament.

En aquesta visita van participar, a part de la regidora de Turisme, els tècnics dels departaments de projectes europeus, informàtica, escena urbana, comerç, noves tecnologies i turisme, que van donar a conéixer com l’ens gestor ha aconseguit convertir-se en una figura indispensable per al treball ordinari de l’Ajuntament, trencant l’estanquitat dels departaments i dotant de molta més eficiència a l’administració pública.

 

Pin It on Pinterest