Select Page

La lectura de textos escrits per dones durant la inauguració de l’exposició Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps, aporta la participació del públic.

El passat divendres de vesprada tenia lloc, a la Casa de la Cultura, la inauguració de l’exposició “Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps”, a la qual acompanyava una xarrada sobre el paper de les dones en la literatura al llarg del temps, a càrrec de la Dra. Marta Blanco Fernández. Una activitat organitzada per les regidories de Normalització Lingüística i Igualtat, que va congregar a desenes de persones que, a més d’assistir, participaren activament en la lectura de textos escrits per dones.

L’acte, que començava a les 18.30 h, es prolongava més enllà de les 20 h, ja que a més de la literatura i la figura femenina en ella, les persones assistents pogueren delitar-se amb música de cambra, a càrrec d’un trio de clarinets i un quartet de saxofons procedents del Conservatori Municipal d’Altea, que de forma altruista posaren el toc musical a la vesprada.

La inauguració s’iniciava amb la intervenció de l’edil de Normalització Lingüística, Marta Lloret, qui presentava a la ponent i li agraïa la seua participació. Marta Blanco Fernández és professora de Llengua i Literatura, doctora en estudis Interdisciplinaris de Gènere i llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat d’Alacant. Explicava Lloret, qui convidava als presents a interessar-se per l’ampli i destacat currículum de Marta Blanco, autora de “Divina Ancestra” i “De la Gran Madre a la Tealogía. Espiritualidades Feministas”.

En el transcurs de la xarrada, Blanco portava a cap un interessant recorregut per les aportacions de la dona a la literatura i també els obstacles amb els quals s’han trobat les dones per a escriure i manifestar-se. Així com per a participar de forma lliure en les societats que les envoltaven, arribant al punt que eren víctimes de càstig i escarni públic si no es “portaven bé”. És a dir, si no complien amb el paper submís que la societat li imposava.

Finalitzada la conferència, el regidor d’Igualtat, José Luis León Gascón agafava la paraula, agraïa la presència de les persones assistents, la participació de Marta Blanco i convidava a seguir amb la lluita per la igualtat real de drets entre les dones i homes.

 

Pin It on Pinterest