Select Page

Ja està instal·lada al Passeig l’escultura Altea del Mar, de Mario Romero, guanyadora del concurs Amb el Nom d’Altea, un projecte proposat per Paco Lloret en els Pressupostos Participatius de l’any 2019 i que ara veu la llum una vegada finalitzades les obres del Passeig pertanyents a la II Fase de Regeneració del Front Litoral.

Esta proposta va resultar ser la tercera més votada dels pressupostos participatius del 2019 i, al seu dia, el jurat va estar compost pel president de l’Associació d’Artesans UNART; el professor d´Escultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández; la professora d’Art de l’Institut Bellaguarda; la tècnica de Turisme, la tècnica de comerç i el tècnic de Cultura de l’Ajuntament d’Altea; a més de dos membres del Consell de Participació representats per la titular del Consell de la Dona i la del Consell dels Xiquets.

Al concurs es van presentar un total de vuit escultures, úniques i originals, sent Mario Romero, amb la seua obra “Altea del Mar”, el fos seleccionat per executar el seu projecte.

Baix el nom d’Altea del Mar, l’escultura reflecteix el nom d’Altea amb un disseny que evoca el mar i diversos elements com estrelles de mar, peixos, algues marines i onades. Per a l’autor, “pensar a Altea i evitar no recordar-me del mar, m’és impossible. En este projecte d’escultura m’he vist abocat irremeiablement a desenvolupar la idea de la paraula Altea i el mar, i unir-lo. Què seria del mar sense Altea? I viceversa”.

Com explica el seu autor, “l’escultura està projectada per fer-la en pedra. Formada per cinc peces individuals que corresponen amb les lletres de la paraula Altea. No necessiten cap mena de manteniment i els deterioraments que poguessen ocasionar les inclemències del temps aniran embellint l’escultura amb els anys”.

Com a responsable de Participació Ciutadana, Mari Laviós, s’ha mostrat satisfeta per la conclusió d’este projecte corresponent a Pressupostos Participatius d’anys anteriors, però la instal·lació del qual ha hagut de ser posposada fins a la finalització de les obres de l’espai on s’ha ubicat. Davant la nova platja del Bol; qui ha ressaltat que “és important veure els resultats de les propostes perquè la gent s’anime a participar en projectes de participació ciutadana”.

Pel que fa a l’opinió que l’escultura mereix de l’ideòleg de la iniciativa, “molt content i satisfet pel resultat final de l’obra que Mario ha creat. L’objectiu inicial en què em vaig presentar als Pressupostos Participatius s’ha complert i era crear alguna cosa diferent. Una tipologia del nom d’Altea diferent que fos també punt de trobada on alteans i turistes facen les seues fotos i difonguen sobre el poble d’Altea”. Paco Lloret ha recordat el procés del concurs fins arribar a hui, dia en què ja es pot veure el resultat al Passeig d’Altea.

Materials i mides de les lletres:

Les lletres són de marbre i cadascuna està tallada per una peça. Els elements decoratius com ara algues, estrelles, àmfora i peixos no estan enganxats sinó que pertanyen a la mateixa peça.

L’hèlix de vaixell és autèntica de llautó i fa 78 cm de diàmetre.

La longitud total de l’escultura, inclosa l’hèlix és de 5,10 metres i a la part més alta arriba als gairebé 2 metres d’alçada; concretament 1,80m.

 

Pin It on Pinterest