Select Page

Un dels projectes més singulars i històrics que realitza Creu Roja en el municipi

El regidor de Seguretat Ciutadana, Miguel de la Hoz, i el regidor de Benestar Social, José Luis León Gascón, han visitat la instal·lació de la Base de Salvament Marítim de la Creu Roja situada en el Club Nàutic d’Altea. Un dels projectes més singulars i històrics que realitza Creu Roja a Altea és el Programa de Salvament Marítim. Un servei actiu durant 365 dies de l’any en les 24 hores del dia.

“Gràcies a Creu Roja tenim aquest servei tan imprescindible, és una labor molt rellevant a Altea pels seus tres ports nàutics i el port públic, ja que, sumen més de 1000 amarraments, és a dir, aquestes dades demostren que la localitat té una gran oferta nàutica. L’operatiu és finançat al 50% pel centre de Creu Roja de la província i per Salvament Marítim” ha postil·lat, Miguel de la Hoz.

Una labor que és possible gràcies a la col·laboració desinteressada i compromesa del voluntariat. El programa de Salvament Marítim a Altea és un referent important dins de les activitats aquàtiques i recreatives. La base d’Altea és una de les quatre que té Creu Roja a la província d’Alacant. La labor de Salvament Marítim aporta seguretat a tots els usuaris de la badia d’Altea, ja que l’equip de voluntariat ofereix protecció de cara a qualsevol problema que puga presentar-se donada la proximitat i immediatesa del servei. Com, per exemple: rescats, remolc d’embarcacions, salvament, gestió de residus o lluita contra incendis.

“Aquest servei té una labor importantíssima durant tot l’any, però a l’estiu s’incrementa el treball i hi ha més intervencions per l’augment del turisme. Els voluntaris són necessaris perquè el servei tinga continuïtat i han d’estar formats complint un cert perfil” assenyalava Santiago Ronda, membre de la de Salvament Marítim de la Creu Roja. Qui agraïa la labor dels socis i sòcies, i les persones que secunden i garanteixen la continuïtat del treball de l’ONG, i convidava a les persones que no conega el servei a col·laborar amb la Creu Roja

La labor que desenvolupa Creu Roja a Altea és molt àmplia i diversa. Des de projectes encaminats a la lluita contra la pobresa i exclusió i que busquen millorar la qualitat de vida de les persones que viuen en la localitat, fins a projectes d’assistència en situacions d’emergències.

“Volem agrair als voluntaris perquè si no estiga operatiu no seria possible, també, convide a totes les persones qui vulga col·laborar amb la Creu Roja que es posen en contacte amb l’associació per a ajudar aquestes iniciatives i tiren avant” ha finalitzat De la Hoz.

Pin It on Pinterest