Select Page

Esta edició de la Mostra d’Artesania compleix 40 anys d’experiència. Així ho ha indicat l´edil de Cultura, Aurora Serrat, que ha anunciat que amb motiu d´este aniversari, torna la presencialitat dels tallers artesanals, cada dimecres d´estiu.

“La Mostra d’Artesania és un dels projectes referència de la Setmana Santa i l’estiu a Altea. Per al seu 40è aniversari, tornen els tallers a càrrec dels mateixos artesans participants a la Mostra”; ha explicat la responsable municipal de Cultura, que ha informat que esta mateixa setmana el Jurat de la Mostra ha procedit a la selecció dels llocs que estaran presents en esta especial edició.

Aurora Serrat ha recordat que són 18 llocs d’artesania que inclou la iniciativa. Artesania que es caracteritza per ser artística i de creació amb un alt grau de manipulació en matèries primeres i de qualitat contrastada. Entre els materials que podem trobar hi ha la fusta, ceràmica, metalls preciosos, cuir, etc.

Esta quarantena edició de la Mostra tindrà lloc entre els dies 5 al 9 d’abril -Setmana Santa-, en horari de 12:00 a 22:00h aproximadament i des de l’1 de juliol fins al 10 de setembre de 2023, en horari de 19 :00 a 00:30 h.

Com ha recordat l’edil, la selecció dels llocs participants es realitza atenent criteris bàsics de qualitat artística, originalitat i grau de manipulació artesanal i es busca una proporció d’oficis artesans, establint un màxim de 3 per especialitat, amb la intenció de comptar amb la representació del nombre més gran d’oficis possibles.

Els llocs seleccionats pel jurat, format per membres d’UNART -Unió d’Artesans d’Altea- i tècnics municipals han sigut 17, ja que un entra amb accés directe per haver sigut premiat en la passada edició i és el lloc de tèxtil Galan Caro, procedent de Sevilla. En total han sigut 24 tallers els que han sol·licitat la seua participació a la Mostra d’Artesania 2023.

Més informació a: www.alteacultural.com/mostra

Pin It on Pinterest