Select Page

El curs compta amb 50 alumnes a Altea i més de 350 entre les diferents seus

La regidora de Cultura, Aurora Serrat, i la vicerectora adjunta de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández, Esther Fuentes, van inaugurar ahir una nova edició de les Aules Universitàries de l’Experiència, AUNEX, d’Altea. Un curs de la Universitat Miguel Hernández que compleix 23 anys i que torna a la presencialitat després de dos anys en línia per la pandèmia.

Aquest programa formatiu, destinat a majors de 55 anys, té una duració de dos cursos acadèmics i ofereix a l’alumnat assignatures, activitats culturals i cicles de seminaris. En finalitzar els dos anys, els assistents reben un diploma acreditatiu. Altea compta amb uns 50 alumnes, i el programa en general, que s’imparteix en diferents seus, amb més de 350. En aquesta nova edició s’han actualitzat continguts i seminaris després d’analitzar les enquestes dels usuaris.

“Fer front a la soledat és el principal objectiu d’aquest programa des de l’inici, i mostra és que els anys de pandèmia no hem parat, hem estat sempre a l’altre costat pantalla o del telèfon per a continuar amb els estudis en la manera que fora possible”, ha comentat Esther Fuentes, vicerectora adjunta de Cultura i Extensió Universitària de l’ UMH.

El primer seminari, iniciat ahir, és ‘Microbiota i envelliment saludable’, impartit per la professora Kamila Cheikh. Aquest seminari porta al seu torn un projecte investigació en el qual es demanarà la participació i implicació de l’alumnat.

La regidora de Cultura, Aurora Serrat, durant la inauguració ha agraït a l’UMH i especialment a Esther Fuentes el seu treball. “Aquesta és una iniciativa molt important i que després de més de 20 anys segueix amb una gran èxit, i no seria possible sense la implicació d’Esther Fuentes i el seu equip que treballen per oferir els millors continguts i mantindre l’interés de l’alumnat. L’Ajuntament d’Altea col·labora amb aquesta iniciativa i el continuarà fent, per a oferir alternatives culturals i d’oci als nostres majors i mantindre les sinergies amb la Universitat”, ha conclòs l’edil.

Per la seua part la vicerectora ha comentat que: “voldria agrair a l’Ajuntament d’Altea que des dels seus inicis posen a la nostra disposició tot quan es necessita, sobretot quan hi ha hagut una major demanda de places. Ajuntament i Universitat estan en continu diàleg i fem el possible perquè tot el que ho sol·licite puga formar part d’aquest programa”.

Pin It on Pinterest