Select Page

Les obres podran presentar-se fins al 15 de juny i s’exposaran a partir de juliol pels carrers del barri antic d’Altea

La regidora de Cultura d’Altea, Aurora Serrat, ha anunciat una nova edició de ‘El retorn de les gàrgoles’, que com en anys anteriors es durà a terme a l’estiu i tardor. L’any passat aquesta iniciativa artística va ser un èxit amb visitants d’unes 40 nacionalitats diferents i una gran qualitat en les obres exposades.

Les bases d’aquesta tercera edició ja poden consultar-se en www.lasgargolasdealtea.com. Tal com ha explicat Enrique Lecuona, mestre ceramista i organitzador de l’esdeveniment “són unes bases obertes a millorar i ajustar-se, per la qual cosa si els participants tenen suggeriments poden fer-nos-les arribar. Fins ara totes les obres presentades s’ajustaven a elles i han demostrat una gran qualitat”.

La regidora de Cultura, Aurora Serrat, ha assenyalat les novetats d’aquesta tercera edició: “enguany la gàrgola guanyadora formarà part del patrimoni municipal, un regal que l’artista farà al poble d’Altea, i així any rere any es podrà quedar fix un recorregut de gàrgoles amb les guanyadores de cada edició”, ha recalcat.

I ha matisat que també enguany es farà una nova activitat relacionada, perquè es farà una exposició dels artistes participants “del seu treball diari, no de les seues gàrgoles. El públic no sols coneixerà l’artista pel QR de la gàrgola, sinó que hi haurà un espai per a conéixer-lo millor, per a veure el seu treball. I és que ‘El retorn de les gàrgoles’ no és només una oportunitat per a traure l’art al carrer, sinó també per a donar a conéixer a nous artistes”, ha conclòs la regidora.

L’organització espera una gran participació en aquesta nova edició “perquè encara que només portem tres edicions, aquest projecte s’ha consolidat, té un pes considerable dins de la part cultural i artística d’Altea, gràcies al treball del Taller de Creació Lecuona. S’ha aconseguit que l’art isca del taller i òmpliga els nostres carrers, la creativitat al servei de la ciutadania. Un repte creatiu per als artistes”, ha comentat Aurora Serrat.

Pin It on Pinterest