Select Page

D’entre les 34 figures participants en esta 1a edició de la singular iniciativa “El retorn de les Gàrgoles”, la realitzada per l’artista Hans Some ha estat l’escollida pel jurat com la guanyadora del certamen. Així ho ha donat a conèixer l’edil de Cultura, Aurora Serrat.

Com ha recordat Serrat, la mostra d’escultures a la paret d’Altea, anomenada “El retorn de les Gàrgoles” era inaugurada el passat 2 de juny i romandrà en les façanes del Poble Antic d’Altea fins al mes d’octubre.

L’edil de l’àrea, que ha qualificat la iniciativa impulsada per l’artista local Enrique Lecuona com innovadora, ha manifestat sentir-se satisfeta per la participació i ha ressaltat “la possibilitat que esta exposició ha ofert a artistes individuals de mostrar la seua obra en una sala expositiva a l’aire lliure per la qual passen centenars d’espectadors cada dia”.

El jurat, presidit per Aurora Serrat i compost per Luis Frutos, Alberto Labad, Pedro Piqueras, Víctor Navarro, José Escobedo, Silvia Ciruelos i Josep Cano, emetia el seu veredicte en el dia d’ahir i ha considerat que l’escultura de Hans Some era la mereixedora del guardó d’esta primera edició, valorat en 600 €.

En paraules del guanyador, “en la lluita per promoure l’art i l’artesania pura i dura, he conegut este projecte que m’ha interessat i s’ha convertit en un impuls expositiu després de l’aturada motivada per la pandèmia. Estic molt agraït per haver estat elegit guanyador. És bonic veure que un projecte es fa realitat i és important que es veja al carrer i que li agrade a la gent”.

Pel que fa al contingut de la mostra, el guanyador del concurs ha destacat la varietat d’estils de les gàrgoles participants amb resultats variats. “Per a mi és difícil treballar amb un tema tancat i en este cas concret les mesures i el muntatge han estat un repte, però una vegada superat pense que he fet alguna cosa diferent que està exposada davant d’un públic ampli”.

“Normalment treball amb peces fragmentades i he fet servir un tema en el que estic treballant en els últims anys com és el sistema nerviós a què he afegit la fantasia”; ha explicat Hans Some.

Finalment, l’edil de Cultura ha agraït la participació i ha expressat el desig que “El retorn de les gàrgoles es convertisca amb el pas dels anys en una iniciativa consolidada, com ho és ara la Mostra d’Artesania o Balconades. Dues de les mostres culturals que envolten el Nucli Antic d’Altea durant l’època estival”.

 

Pin It on Pinterest