Select Page
Aquesta mesura permet a professionals amb experiència, però sense formació reglada, aconseguir un títol oficial

La Regidoria de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament d’Altea, a través de la seua ADL i en col·laboració amb la Conselleria d’Educació i el Labora, ha impartit aquest matí una xarrada sobre l’acreditació de competències professionals. Perquè, persones amb competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral o de vies no formals de formació, puguen optar al procediment d’avaluació i acreditació de competències i aconseguir un títol oficial.

Tal com s’ha comentat en aquesta xarrada, impartida a la Casa de Cultura, aquest procediment són un conjunt d’actuacions dirigides a avaluar i reconéixer les competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral o de vies no formals de formació. En ell es reconeixen unitats de competència professional, aquestes unitats estan relacionades amb activitats professionals. Una vegada finalitzat, se’ls farà lliurament d’un document oficial que acredite quines unitats de competència té adquirides l’interessat i si té les mateixes que configuren un certificat de professionalitat, es podrà sol·licitar amb l’orientació de la Conselleria.

“Aquest procés permet tindre un títol oficial sobre habilitats i competències de persones que porten anys treballant i són grans professionals, però que no disposen d’un títol molt necessari per a accedir a uns certs llocs de treball. El procés està obert de manera permanent. Es realitzaran altres sessions formatives més endavant per a aquelles persones que no hagen pogut assistir a aquesta ja que volem donar totes les oportunitats perquè puga acreditar-se el màxim de gent possible. D’aquesta manera, ajudem al fet que milloren la seua ocupabilitat i la seua inserció o millora dins del mercat laboral”, ha comentat Maria.A. Laviós, regidora de Foment de l’Ocupació.

En la xarrada estava un equip de professionals que ha explicat que aquesta iniciativa suposa tant una ajuda social com cultural “una manera d’aconseguir un suport acadèmic i un títol o certificat de professionalitat i de tindre igualtat d’oportunitats en les empreses”, han ressaltat. Amb aquest programa s’aconsegueix que la ciutadania acredite les seues competències, però també que, per exemple, puguen matricular-se (sempre que es complisquen els requisits) en formació professional i se’ls convaliden les matèries de les quals són professionals, havent només de cursar una part de les assignatures per a aconseguir el títol.

L’equip de professionals ha ajudat els assistents interessats a presentar la sol·licitud per a poder acreditar les seues competències. Els qui no hagen pogut assistir i tingen interés a fer-ho poden informar-se a través d’aquesta web: https://ceice.gva.es/es/web/cualificaciones-profesionales o en el telèfon 960038618.

Aquesta iniciativa està subvencionada amb Fons Next Generation dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Pin It on Pinterest