Select Page

La Regidoria de Normalització Lingüística d’Altea, regida per Marta Lloret, ha elaborat 400 calendaris de 2023 i punts de llibre per a fomentar i promocionar l’ús de la llengua valenciana i la cultura de la regió.

Els calendaris, model de paret amb il·lustracions relatives a la cultura valenciana, marquen els dies més importants de la llengua i per a Altea, com són les festes dels barris i les festes Majors. També apareixen els principals festius i dies socials, enfocats a visibilitzar malalties poc visibles com poden ser la fibromiàlgia i la fatiga crònica, l’endometriosi o l’esclerosi múltiple.  Un dels dies més importants d’aquest calendari és el 21 de febrer, el Dia Internacional de la Llengua Materna.

Els punts de llibre o marcapàgines, porten cites d’importants referents de les lletres valencianes i catalanes com són Joan Fuster, Caterina Albert, Miquel Martí i Pol o Joana Raspall.

Els calendaris podran adquirir-se de manera gratuïta al Departament de Normalització Lingüística, en la planta baixa de l’Ajuntament, des de hui, 13 de desembre, fins al dia 30 en horari d’obertura del Consistori. S’entregarà un exemplar per persona.

“Els calendaris i els punts de llibre són objectes d’ús quotidià i diari, per això són una gran oportunitat per a fomentar l’ús de la llengua i per a recordar dies importants com són els de malalties, les nostres festes i tots els relacionats amb la nostra llengua. Des de hui ja es poden recollir a l’Ajuntament”, ha comentat la regidora de Normalització Lingüística, Marta Lloret.

Pin It on Pinterest