Select Page

Un centenar de dones i homes van participar en el recorregut

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea, regida per José Luis León Gascón, amb motiu de la commemoració del 25N, va convocar al costat de l’Associació Mujeres con Voz de la Marina Baixa una marxa nocturna que va partir el dia d’ahir, 24 de novembre, des de la plaça de l’Ajuntament. Sota el lema “No marchites mi sonrisa”, la corporació municipal va assistir a l’acte mostrant el seu rebuig a la violència masclista.

El responsable de l’àrea, León Gascón, es va mostrar satisfet i va destacar: “el motiu d’aquesta marxa és referent al Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, hem fet un volta pel poble mostrant el nostre rebuig. Espere que aquesta primera marxa siga l’última i que acabem amb aquesta xacra”.

En finalitzar el recorregut, el departament d’Igualtat va posar un mapa d’Altea i Altea la Vella a la porta de l’Ajuntament perquè les dones de la localitat identificaren els punts negres del municipi (aquells amb falta de visibilitat), amb l’objecte, que els carrers alteans siguen més segurs.

Durant el dia de hui, 25 de novembre, Ràdio Altea emetrà un programa especial dedicat a la violència de gènere; es col·locarà un Punt Violeta informatiu en la Plaça de l’Ajuntament; es llegirà el manifest del 25N i es podrà gaudir d’una performance de Virginia Jordá, “Realitats Reconstruïdes”, a les 12:00h. El dia el clausurarà un recital de poesia, “Abrapalabra”, fet per dones a les 20:30h en el Mirador de Palau Altea. A més, hi haurà dos actes més, el dia 29 se celebrarà una xarrada informativa sobre víctimes de violència sexual a càrrec de Vanessa Ferrando i el dia 30 s’emetrà un documental, tots dos esdeveniments se situaran en el Centre Social.

“Recordar a la ciutadania que la Regidoria d’Igualtat es troba els 365 dies de l’any i no sols en el 25N. Ens poden trobar en els punts violetes en els actes del municipi i en el nostre departament, on hi ha persones en disposades a ajudar activament a qualsevol persona que el necessite, que ningú s’oblide que la violència contra la dona es troba al nostre poble amb notorietat”, finalitzava el regidor José Luis León Gascón.

Pin It on Pinterest