Select Page

Aquestes actuacions, amb un pressupost de prop de 13.000 euros, compten amb la subvenció de de la Diputació Provincial d’Alacant de 10.000 euros

L’Ajuntament d’Altea, a través de la Regidoria de Medi Ambient, contínua amb el seu impuls als horts urbans, una de les actuacions que és emmarquen en el projecte Altea Zero Emissions. El Consistori ha realitzat diferents accions formatives i ha iniciat obres de millora en els horts de la localitat per un valor de prop de 13.000 euros.

Aquestes actuacions estan subvencionades en gran part per la Diputació d’Alacant dins de la convocatòria destinada a Ajuntaments i entitats locals menors de la província d’Alacant per a la realització d’actuacions compreses dins de l’àmbit d’actuació de l’àrea de desenvolupament econòmic i sectors productius.

Es comprenen actuacions en els horts del Barranquet, Ripoll, Cabelo-Bellido i Costanera Tolo. En el Barranquet es delimitarà l’espai, amb un clos perimetral, definint la parcel·la de cada ús individual per a horts urbans, evitant l’accés de persones no autoritzades o animals que puguen danyar l’entorn.

En els horts Cabelo-Bellido i Costanera Tolo les actuacions de millora d’instal·lacions permetran l’inici o l’increment de les activitats relacionades amb els horts urbans. S’instal·laran pèrgoles i taules-bancs que servisca de punt de trobada entre les persones usuàries i permeta impartir formacions. En l’hort urbà Ripoll, que consta de 22 parcel·les per a usuaris, es repararà el sistema de reg.

La Regidoria d’Agricultura ha organitzat una bateria d’activitats i tallers adaptats sobre formació en agricultura ecològica per a posar en valor la importància de la sostenibilitat en l’entorn rural. Les jornades es van realitzar en el Centre d’Interpretació del Poador del Pontet i en elles es van impartir quatre mòduls: introducció a l’agricultura ecològica; maneig de la terra i la fertilitat en agricultura ecològica; plagues, malalties i alteracions fisiològiques en cultiu ecològic i importància dels cultius de temporada en la nutrició saludable i sostenible.

El regidor de Medi Ambient, Jose Orozco, ha comentat que “continuem apostant per dinamitzar aquest servei amb més de 200 usuaris a Altea i s’emmarca dins del nostre projecte Altea Zero Emissions en el qual s’aposta per la sostenibilitat, el producte de km 0, l’autoconsum i altres accions que facen d’Altea un lloc més sostenible”.

 

Pin It on Pinterest