Select Page

Post_Idoni de Simone Pastafari, gàrgola guanyadora

‘El Retorn de les Gàrgoles’ ha finalitzat la seua segona edició amb un gran èxit de visitants que supera els del passat any. Segons les dades obtingudes per la Regidoria de Cultura, que dirigeix Aurora Serrat, s’han registrat més de 40 nacionalitats en l’escaneig dels codis QR que portaven les escultures repartides per tot el barri antic.

El guanyador d’aquesta edició ha sigut Simone Pastafari amb la seua gàrgola Post_idoni. “Post_Idoni és un ésser que pertany a la mitologia de les mars, mescla de peix i de drac. És una criatura que es dedica a sembrar Posidònia Oceànica des de fa milers i milers d’anys. Les praderes d’aquesta planta fonamental per a la vida marina són el ser més antic i més extens del planeta. La Posidònia és necessària per a donar recer a altres espècies i per a netejar les mars”, ha comentat l’artista que té una casa taller de ceràmica.

Aquesta gàrgola va ser seleccionada entre les 27 participants en aquesta edició, l’artista ha sigut guardonat amb un premi de 1.000 euros. El jurat, compost per Alberto Labad, Luis Frutos, Víctor Navarro, José Manuel Escobedo i Silvia Ciruelos, Vicente Selles, Pilar Viviente, Aurora Serrat i Ignacio Beltrán, han destacat la qualitat i la gran faena tècnica i creatiu dels artistes, per la qual cosa la decisió ha sigut molt difícil de prendre.

“Estem molt contents del gran acolliment d’aquesta nova edició. Des de la Regidoria de Cultura apostem per donar oportunitats a nous artistes i altres ja consagrats per a mostrar el seu treball al públic, amb aquesta galeria a l’aire lliure que es crea en recórrer els carrers del nostre municipi”, ha declarat la regidora de Cultura, Aurora Serrat.

El guanyador, Simone Pastafari, va descobrir la ceràmica fa 20 anys quan va arribar a Altea per a un projecte de voluntariat europeu. Actualment a la seua casa taller realitza creacions mesclant terra, aigua i foc.

Pin It on Pinterest