Select Page

L’obra del fotògraf de Santander establit a Altea, estarà exposada fins al 8 d’octubre

La Casa Toni El Fuster-Fundació Schlotter va acollir divendres passat, 2 de setembre, la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘De Cantàbria a Kàtmandu – Retrats de Família’ de José Alberto Rodríguez Castro (enginyer elèctric jubilat i ex controlar de satèl·lits en la NASA i l’ESA). L’edil de Cultura, Aurora Serrat, i l’artista van ser els encarregats d’inaugurar la mostra.

En l’exposició es poden trobar imatges costumistes de les cultures de cada país que ha visitat el fotògraf Rodríguez Castro, com l’Índia, Egipte, Alemanya, el Japó, Mèxic o França. A més, també hi ha fotografies bèl·liques procedents de Kuwait i imatges de la terra del fotògraf, Cantàbria, i de la seua família.

La responsable de l’àrea, Aurora Serrat, va destacar: “per al fotògraf és un somni, després de 40 anys, poder exposar a Altea. Volia donar-li l’enhorabona pel seu treball perquè en la seua exposició ens convida a un viatge fascinant, fa 26 anys va arribar a la badia d’Altea i es va enamorar de la seua mar, la seua llum i la seua gent. També volia donar les gràcies a la seua companya, Concha Lledó, ella és la culpable que aquesta exposició haja sigut possible””

Per part seua, el fotògraf J.A Rodríguez Castro va comentar que “aquestes fotografies són d’un viatge que vaig emprendre l’any 75 de tots els països que vaig visitar des d’Espanya a Kàtmandu, són retrats de famílies perquè són fotos que m’han acompanyat durant més 40 anys i de veure-les s’han convertit en la meua família, a més, també hi ha imatges de la meua família reial i de la meua terra, Cantàbria” i va afegir: “recomane aquesta exposició perquè té un enfocament personal de gent de diferents cultures que poden ser interessants per a qualsevol persona”. L’artista va anunciar que hi haurà una segona exposició anomenada “D’Altea a Kàtmandu”.

La Regidoria de Cultura ha recordat que la mostra estarà exposada de dimarts a dissabtes amb un horari d’11 a 13h i de 17 a 21h fins al pròxim 8 d’octubre.

“He fet exposicions a Madrid i a la meua ciutat, Santander, però mai una mostra amb tant material com aquesta, la fotografia és la cosa més important de la meua vida i ha sigut una motivació per a viatjar” concloïa el fotògraf la inauguració que va finalitzar la seua intervenció amb la següent frase en japonès: “la càmera és més poderosa que el canó”.

Pin It on Pinterest