Select Page

El Palau Altea va acollir ahir l’estrena del documental ‘Altea, la casa de la mar’, un acte marcat per l’èxit d’assistència que va arribar a congregar a l’auditori a prop de 800 persones, completant pràcticament l’aforament disponible. En el visionat del llargmetratge es va poder veure la transformació econòmica i l’evolució social del poble alteà des dels anys 60 fins a l’actualitat.

El director de documental, Alejandro Blasco, va plasmar en aquesta obra el canvi que ha experimentat el municipi a conseqüència de l’arribada del turisme i la globalització. A través de diferents imatges i testimoniatges de persones del municipi, el documental va fer un recorregut pel procés de canvi i progrés viscut per aquesta localitat en les últimes dècades.

La regidora de Cultura, Aurora Serrat, va iniciar l’acte oficial de presentació del documental dirigint unes paraules d’agraïment als assistents per donar suport a aquest esdeveniment cultural amb la seua presència. Serrat va destacar “tot el treball documental i de cerca que ha fet el director Alejandro Blasco durant aquests últims anys”.

L’edil de Cultura també va subratllar el compromís del Govern local per a “donar suport al talent jove” en el municipi i va donar l’enhorabona al director per la creació d’aquest documental, que situa a Altea com a “protagonista de l’obra”. L’acte va comptar amb la presència, a més, del regidor de Film Office, Pere Barber, i altres membres de la Corporació local.

L’emissió del documental va tindre una duració aproximada de 70 minuts. El director de ‘Altea, la casa de la mar’ va traslladar el seu agraïment a l’Ajuntament d’Altea “per haver confiat en aquest projecte”. “Han sigut molts anys gaudint d’aquest poble i aprenent de la seua gent”, tal com va comentar Blasco abans del visionat del llargmetratge.

Un projecte complet

A més del documental, que va ser presentat ahir, aquest projecte cultural promogut per la Regidoria de Cultura i la Film Office, s’ha completat amb la creació de l’exposició fotogràfica ‘Altea, la casa de la mar’, que romandrà operativa fins al pròxim 27 d’agost de dimarts a dissabte. L’exhibició fotogràfica està composta per fotografies preses en el llargmetratge i es pot veure a la Casa Toni El Fuster-Fundació Schlotter, situada al carrer Costaner dels Matxos, número 2.

Pin It on Pinterest