Select Page

La Regidoria d’Igualtat del Ajuntament d’Altea ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació Mujeres con Voz de la Marina Baixa. El regidor d’Igualtat i Benestar Social, Jose Luis León Gascón, aferma amb este conveni, el compromís de l’àrea d’igualtat en la lluita per l’erradicació de la violència contra les dones, així com el suport institucional a les associacions de dones.

L’acord, dotat amb 5.000 €, contempla la participació de l’associació de dones víctimes de violència de gènere en tots els punts violeta que s’organitzen des de l’Ajuntament, així com l’acompanyament a les dones víctimes i als seus fills en el procés d’eixida de la violència de gènere.

El regidor d’Igualtat i Benestar Social ha volgut valorar a l’equip de professionals: assessora jurídica, psicòloga, treballadores socials, promotora i agent d’igualtat. Amb el qual s’ha donat suport, en l’últim any, als departaments de Serveis Socials i Igualtat per a atendre a les dones del municipi, especialment en matèria de violència de gènere, amb l’objectiu d’evitar un dels temes que més preocupa a les i els professionals, i que és el de la revictimització de les dones.

Jose Luis León Gascón ha expressat la necessitat de donar suport a associacions com Mujeres con Voz, que gràcies a la implicació i treball de les seues associades –dones que han eixit de la violència masclista–, ajuden, amb la seua experiència i testimoni en primera persona, a altres dones que donen el pas per a abandonar, i en el seu cas denunciar, als seus maltractadors. A més, ha agraït el treball que realitzen de manera voluntària i que proporciona a les dones una atenció i dedicació, que de vegades l’administració pública, per la urgència d’alguns casos, no és capaç de realitzar.

La presidenta de l’associació Mujeres con Voz, Margarita Luján, ha agraït la confiança que l’Ajuntament d’Altea ha dipositat un any més en l’associació, i ha explicat que el principal objectiu de l’associació és el servei d’acompanyament des del minut zero a les dones i als seus fills i les seues filles. Per a Luján, el fet de poder acompanyar a les dones en el moment de la seua declaració davant la Guàrdia Civil, en els Jutjats o en el Centre Dona 24 hores, és fonamental.

Pin It on Pinterest