Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha celebrat hui el seu plenari ordinari de juny, on s’ha dictaminat continuar amb el procediment de revisió d’ofici de la concessió administrativa per a la gestió integral del servei públic d’aparcament i, la suspensió de l’execució del contracte, quant a l’abonament per part de l’Ajuntament de les despeses per depòsit de vehicles de tercers.

Aquest acord, que ha comptat amb els vots a favor de Compromís, PSOE i Ciutadans, i l’abstenció del Partit Popular, es duu a terme després de mantindre diferents reunions del Consistori amb l’empresa adjudicatària, Asterita, i no acostar postures.

“Aquest contracte s’ha incomplit per part de l’empresa, ja que havia de construir cinc pàrquings i només va fer un, a més els diners que reclamen a l’Ajuntament no respon a una vertadera contraprestació mútua, sinó només a un benefici de l’adjudicatària i causa un evident perjudici a la hisenda municipal”, ha comentat Diego Zaragozí, regidor d’Infraestructures.

“Ens hem reunit amb l’empresa i no ens han donat cap opció d’aproximació, nosaltres hem de defensar els interessos de la ciutadania d’Altea i així ho fem. Amb un contracte tan lesiu per al municipi només podem que treballar per a eliminar-ho”, ha conclòs l’edil.

El Consistori traslladarà aquest expedient al Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana perquè dictamine i poder procedir. Actualment, a l’empresa li queden 38 anys de concessió i reclama quasi 15 milions d’euros a l’Ajuntament, en concepte dels cotxes depositats en la reguarda, una demanda que no es considera justificada, perquè són els propietaris els qui haurien de pagar pels seus cotxes, i que es considera lesiva per als interessos de l’Ajuntament i els ciutadans.

Ajudes a la rehabilitació d’habitatge

Altea impulsarà una oficina de rehabilitació municipal amb l’objectiu d’assessorar i ajudar a la ciutadania per a rehabilitar el parc immobiliari de la localitat. En aquest sentit, des de la Regidoria d’Urbanisme, que dirigeix Josep Orozco, s’ha emportat a plenari l’aprovació de la delimitació d’un entorn residencial de rehabilitació programada (ERRP) i el seu trasllat per a aprovació a la Generalitat Valenciana.

Es tracta de l’àrea entorn de Jaume I i l’àrea de Pla de Castell, amb una superfície de 145.089,83 m² i una edificabilitat de 306.705 m2, dels quals l’habitatge conforma el 71.19%. En total són 24 edificis i 360 habitatges.

L’Ajuntament sol·licitarà, una vegada aprovada l’ERRP, ajudes a la rehabilitació que ascendiran a més de 5 milions d’euros entre l’aportació del Ministeri i de la Generalitat, i que sumada l’aportació municipal, el 15% aproximadament, s’elevaran fins a quasi 6 milions. Amb això es duran a terme actuacions de millora en l’eficiència energètica, accessibilitat, descarbonització i integració de renovables, etc. de les quals els propietaris no hauran de pagar pràcticament res, en subvencionar-se la majoria de l’import.

“Després dels estudis pertinents, hem determinat que aquesta és la zona més idònia a causa dels signes evidents de vulnerabilitat de la seua població, la seua alta densitat d’habitants i els nivells de renda, per davall de la mitjana, o el seu alt índex de desocupació. Amb aquestes ajudes els propietaris podran fer les inversions necessàries per a millorar el seu habitatge, moltes d’elles ja contemplades en els seus plans de rehabilitació. Hem d’ajudar a mantindre sa el nostre parc immobiliari, perquè la vida de les ciutats depén en gran part d’ell”, ha conclòs l’edil d’Urbanisme, Josep Orozco.

Pacte per l’ocupació

Altea ha aprovat, per unanimitat, la seua adhesió al Pacte per l’Ocupació de la comarca de la Marina Baixa i la constitució del Consorci Econòmic per al Pacte per l’Ocupació de la comarca de la Marina Baixa. Els estatuts es penjaran en la web de l’Ajuntament per a la seua exposició pública i la possibilitat de presentar al·legacions.

“Adherir-se a aquest pacte és continuar amb l’important treball que està fent l’Ajuntament d’Altea, des de tots els seus departaments, per a fomentar l’ocupació. Amb aquesta iniciativa, unim forces amb la resta de municipis de la comarca per a crear programes i treballar conjuntament per a millorar l’ús de la nostra ciutadania”, ha comentat Maria A. Laviós, regidora de Foment de l’Ocupació.

Ordenança reguladora horts urbans

El ple ha donat el vistiplau també a la nova ordenança reguladora dels horts urbans, que estarà durant 30 dies en exposició pública. Aquesta ha tirat avant amb l’abstenció de Ciutadans i el Partit Popular i el vot a favor de Compromís i el PSOE.

“Els horts urbans d’Altea són posseïdors d’un potencial extraordinari a causa de diferents factors relacionats amb la conservació de la identitat agrícola tradicional del municipi, la climatologia adequada per al desenvolupament de gran varietat de productes o l’interés social i cultural per formar part d’un projecte transversal. Aquesta ordenança servirà per a regular el règim d’ús, tinença i aprofitament dels horts urbans i incrementar la seguretat jurídica dels horts”, ha comentat Josep Orozco, regidor de Medi Ambient.

Finalment, s’han aprovat dues modificacions de crèdit, una per un import de 126.904 euros i l’altra de 29.609 euros extrets del romanent de tresoreria de 2021. Es destinaran 10.000 euros a la Confraria Castell de l’Olla per a augmentar el conveni actual, “ja que, a causa de l’actual augment dels preus, és necessari reforçar la partida perquè aquest espectacle tan emblemàtic mantinga el seu nivell”, ha comentat Xelo González, regidora d’Hisenda. Cas similar és el de la il·luminació creativa de l’Església de La nostra Senyora del Consol, a la qual es destinaran 90.000 euros, per a solucionar aqueix augment en els preus de mercat.

Unes altres de les actuacions que es realitzaran seran dins de l’àrea d’Esports: 17.200 euros per a la renovació d’equipaments i material d’escoles esportives; 2.577,60 euros per a cautxú del camp de futbol; 2.403 euros per a equipament dels cursos d’estiu etc.

Pin It on Pinterest