Select Page

El mercat tindrà lloc el pròxim 5 de novembre en la Plaça del Convent

La segona edició del Mercat del Convent, enfocant als productes de tardor, se celebrarà dissabte que ve 5 de novembre, en horari de 9:30h a 19:30h. Aquesta iniciativa aglutina les regidories de Medi Ambient i Cultura amb la finalitat de donar a conéixer agricultors i promocionar els seus productes de proximitat. Així ho han anunciat els edils Jose Orozco i Aurora Serrat i el representant de l’associació alteana Agrollotja, Mariano Pérez, organitzador de l’esdeveniment al costat de Salmaia Art, i l’Ajuntament d’Altea. Compta també amb la col·laboració de la Regidoria de Comerç. La primera edició del Mercat va tindre un rotund èxit en el mes de juny passat.

En nom d’Agrollotja, Mariano Pérez, ha explicat que “entre els objectius de l’associació està el fet de recuperar el patrimoni agrícola alteà a través del respecte al medi ambient i la utilització de tècniques d’agricultura ecològica, i a més, d’afavorir la integració social d’uns certs col·lectius”.

El Mercat del Convent tornarà a ser un espai de trobada entre productors de proximitat i consumidors, que no sols produeixen intercanvis, sinó també recuperen tradicions relacionades amb el camp des del respecte a l’entorn i la història.

“Aquest Mercat, situat en una zona cèntrica del municipi, crea unes sinergies que afavoreixen que els productors puguen tindre un puesto on puguen donar-se a conéixer, a més, de fomentar aquest tipus de mercats de quilòmetre 0. Volem ajudar amb aquestes iniciatives que no s’abandone les terres i demostrar que es pot viure d’elles”. Va destacar l’edil, Jose Orozco, i va afegir: “en la primera edició es va vendre tot i va ser un rotund èxit”.

Aquest II Mercat del Convent hi haurà presents 14 estands, dos més que l’edició anterior; Cerveza Althaia, Ké Water Drinks, stand Borillo, Unidades Cacau, Enredos macramé, restaurante Caliu,   Oli Nazari, Celler Mar de Vins, Forn de Ximo, Agrollotja, La Mar de Pedres, Embotits Artesans Gloria de Guadalest. El Mercat ajudarà a conéixer els seus productes i tècniques. També, la jornada comptarà amb exposicions, mostres, conta contes i tallers, entre altres. En aquesta edició, hi haurà un estand principal, amb l’objecte, de donar promoció als productes d’agricultors d’Altea.

L’edil de Cultura, Aurora Serrat, opinava: “la primera edició va ser un èxit i va confirmar que la unió de productes de proximitat, productes agrícoles i la cultura era més que encertada”. A més, Serrat finalitzava revelant els detalls de la programació prevista en la segona edició del Mercat del Convent.

 

Programa

 

09:30h Inauguració del Mercat del Convent. Presentaciuón de l’exposició “La força d’una terra” a càrrec de l’historiador Joan V. Martín i mostra de bolillos.

11:00h Espectacle infantil a càrrec de “Trobaversos”

 12:00h Presentació del “Llibre dels barxes” acompanyat pel recital acústic de Lluís El Sifoner

13:00h Taller de bolets a càrrec d’Antoni Belda

 

Dinar Restaurant Caliu i embotits artesanals Gloria de Guadalest

 

16:00h Taller de pastissos d’aire a càrrec del Forn de Ximo

16:30h Taula redona: Passat, present i futur de la vinya. Ponents: Celeste Fernández (CEO de Mar de Vins) i Joan Cascant (Viticultor de Minifundi). Modera: Juanvi Martín (Espai Caixaltea)

17:00h Taller de pilota per a tots els públics a càrrec de Juafran Picó

18:00h Actuació musical Batiste El Xocolater

19:30h Tancament del mercat

*La participació dels tallers és gratuïta. Inscripció per ordre d’arribada fins a completar aforament.

 

 

Pin It on Pinterest