Select Page

La Regidoria de Sanitat i Benestar Animal, regida per l’edil José Luis León Gascón, ha renovat el seu conveni de col·laboració amb la Societat Protectora d’Animals i plantes Marina Baixa (SPAP Marina Baixa), a fi de promoure i donar suport a l’activitat d’aquesta associació durant aquest any 2022; consistent en l’alberg, manteniment i adopció o sacrifici per raons humanitàries, dels gossos i gats abandonats recollits en el municipi d’Altea.

León Gascón recorda que “el treball que des del departament de Sanitat i Benestar Animal d’Altea es realitza, necessita una associació com aquesta per a donar qualitat de vida als animals que ens trobem abandonats, perduts o lamentablement morts, en la nostra localitat”

L’edil ha destacat les dades del 2021 “Altea té protocols que s’activen en el moment que qualsevol ciutadà o ciutadana de troba o detecta un animal perdut, extraviat o mort als carrers localitat, trucant als telèfons de Policia Local que s’encarreguen d’activar els mateixos i assegurar totes les accions a determinar amb aquests animals”

L’any passat, la protectora va recollir un total de 124 animals (82 gossos i 42 gats), dels quals 46 van ser recuperats pel seu responsable (44 gos i 2 gats), altres 46 van ser adoptats (29 gossos i 17 gats), i 21 van morir (2 gossos i 19 gats). La resta continua esperant una família en el refugi. D’altra banda, es van recollir 31 animals morts en la via pública per a la seua incineració (30 gats i 1 gos).

SPAP Marina Baixa, rebrà una subvenció de 24.000€ per a poder continuar amb la seua labor, acollint als animals errants que es troben sense responsable en la via pública del nostre municipi.

“Volem agrair a SPAP Marina Baixa la seua excel·lent labor amb els animals, donant-los totes les atencions que necessiten. A més, us animem a col·laborar amb ells com a voluntaris, o simplement portant menjar o material que els puga ser útil, fent una aportació econòmica o difonent als seus peluts perquè puguen trobar una llar definitiva on puguen gaudir d’una vida plena. Per descomptat, també volem conscienciar perquè els alteans i alteanes adopten de manera responsable”. Va assenyalar l’edil de Benestar Animal.

En paraules de la presidenta de SPAP, MªPilar López:  “Hi ha molts animals esperant a una família que vulga compartir les seues aventures amb un pelut, adopta!”

Pin It on Pinterest