Select Page

El projecte ha sigut seleccionat pel grup de millora del SICTED per al municipi

En línia amb el compromís per l’accessibilitat en destinació turística, l’Ajuntament d’Altea, mitjançant les regidories de Turisme i comerç, col·locarà uns cartells identificatius adaptats en diferents edificis institucionals i emblemàtics i en establiments comercials i turístics. Algunes d’aquestes plaques se situaran a l’Ajuntament, la comissària de la Policia Local, restaurants o apartaments turístics.

Aquest projecte sorgeix com seleccionat pel grup de millora del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destins (SICTED), en el qual participen les tècniques de Comerç i Turisme com a gestores en representació de la localitat.

Els establiments alteans que han superat correctament el comité de distinció, que va tindre lloc el passat 15 de desembre a Madrid, han sigut l’hotel SH Vila Gadea, el guia de turisme Joan Such-Rutas en Altea, els apartaments turístics Vero Holiday Homes, el Restaurant La Capella i el Restaurant El Cantó del Palasiet, en l’àmbit privat; i la Tourist Info Altea com a servei turístic institucional. Els regidors de Comerç i Turisme, Miguel de la Hoz i Xelo González, feliciten els distingits i animen a la resta de serveis turístics alteans a adherir-se a aquest sistema de qualitat turístic que aporta un reconeixement a nivell nacional. Els interessats a participar en la convocatòria de 2022 poden demanar més informació en els departaments de Comerç i Turisme.

Els identificatius inclouen pictogrames en altrelleu i braille, amb contrast cromàtic superior a un 60% i pics arredonits per a evitar talls. El disseny d’aquestes, realitzat per Ilunion del Grup Social ONCE, pretén que la informació arribe a tota tipologia de públic, especialment a persones amb discapacitat visual total o parcial, persones amb discapacitat cognitiva, turistes amb desconeixement de l’idioma castellà, etc. Aquells interessats a disposar d’una d’aquestes plaques amb pictograma ho poden sol·licitar mitjançant correu electrònic en altea_gestion@gva.es.

Amb accions com aquesta, el Consistori consolida la seua aposta per millorar l’accessibilitat a Altea, un dels eixos principals sobre el qual es basa el projecte de Destinació Turística Intel·ligent. En relació amb això, ja s’ha editat un vídeo de promoció turística, vídeo accessible i inclusiu presentat per una actriu amb discapacitat sensorial que s’expressa en llengua de signes.

Pin It on Pinterest