Select Page

El voluntariat ha estat el protagonista del dia

A mig dia de hui, Creu Roja Altea ha obert a l’ús per primera vegada les noves dependències que s’han sumat a la seu habitual de l’ONG, ubicada al c/ Consell núm.6. A la cita han acudit les autoritats municipals, encapçalades per l’Alcalde, Jaume Llinares i l’edil de Benestar Social, José Luís León Gascón, que han estat rebudes pel president de l’entitat, Miguel Orozco i la Coordinadora, Inmaculada Martínez.

En arribar a la seu, l’Alcalde ha estat convidat a tallar la cinta inaugural de la nova aula de formació amb què a partir d’ara comptarà Creu Roja i que facilita el desenvolupament d’activitats. A més, s’ha habilitat un nou magatzem amb prestatgeries per emmagatzemar productes destinats a les persones desafavorides.

En el transcurs de la cita, el president de l’entitat a Altea, ha volgut subratllar la importància que té el voluntariat “que són l’Ànima de Creu Roja Altea” perquè les iniciatives i els projectes de l’ONG tiren endavant. “En estos moments Creu Roja Altea compta amb 126 voluntaris i gràcies a ells tiren endavant les diferents accions que realitzem”. Ha declarat Orozco, que ha dedicat hui al voluntariat. “Hui volem celebrar el Dia Mundial del Voluntariat i hem organitzat una sèrie d´activitats perquè tots plegats gaudim d´esta dia”; afegia el President de Creu Roja Altea.

Miguel Orozco també ha tingut paraules d’agraïment cap a l’Ajuntament d’Altea, cap a Caixaltea i cap a qualsevol institució, empresa o persona que en algun moment ha col·laborat amb la Creu Roja.

Per part seua, l’Alcalde d’Altea ha assenyalat que “La Creu Roja és un dels organismes més grans del planeta que es dedica a prestar serveis de forma voluntària. Una organització consolidada i prestigiosa amb molta repercussió social”.

“Sense el voluntariat no seria possible afrontar molts dels problemes en què esta societat necessita ajuda. Sense el voluntariat seria molt difícil afrontar situacions extraordinàries o de risc que vosaltres ajudeu a solucionar”. Ha apuntat Llinares, que ha recordat les dificultats que s’han donat en els dos darrers anys a conseqüència de la pandèmia del COVID i que ha fet més necessària encara la feina dels voluntaris.

“No n’hi haurà prou amb l’agraïment que us brindem des dels organismes públics per la feina que feu. Vos anime que seguiu treballant i des de l’Ajuntament vull mostrar la nostra predisposició a facilitar els recursos econòmics que estiguen a l’abast de les arques municipals”. Amb estes paraules l’Alcalde, Jaume Llinares agraïa la tasca de la Creu Roja i mostrava la predisposició municipal a col·laborar amb la Creu Roja Altea.

Tot seguit ha pres la paraula l’edil de Benestar Social i Sanitat, José Luis León Gascón, que ha reiterat les paraules d’agraïment i ha volgut destacar la tasca de la Creu Roja a Altea durant la Pandèmia. León Gascón ha ressaltat l’estreta col·laboració entre Creu Roja Altea i l’Ajuntament. “Ja teníem una col·laboració estreta i ens ha sigut fàcil treballar conjuntament encara que la situació no fos fàcil”; ha comentat León Gascón referint-se als dos darrers anys.

“Després de la pandèmia ha vingut una situació humanitària complicada generada pel conflicte a Ucraïna i des del primer moment que hi sou”. Ha afegit l’edil, que ha posat l’accent a la tasca de Creu Roja durant el temps que van durar les vacunacions massives i en què els voluntaris de Creu Roja van ajudar en diferents tasques com el supervisar que es compliren les mesures que requeria la situació, com per exemple prendre la temperatura als ciutadans que anaven a vacunar-se i fer respectar les distàncies de seguretat, entre altres tasques.

I entre agraïments, el responsable municipal de Benestar Social s’ha compromès a organitzar una jornada de convivència i agraïment a la feina dels voluntaris.

Després de les intervencions protocol·làries, ha sigut la Coordinadora de Creu Roja, Inmaculada Martínez, que ha revelat dades tan reveladores com que durant el 2021 es van dur a terme 8.500 hores de voluntariat en 50 projectes diferents.

En un resum de la memòria de treball del passat any, es recull que es van dur a terme 594 acompanyaments; 1.969 lliuraments; es van atendre 283 usuaris de la teleassistència i 37 víctimes de violència de gènere.

A més, es van atendre 156 persones aturades a través dels cursos de formació, dels quals un 65% es va reinserir al món laboral.

En els seus diferents programes, Creu Roja Altea va atendre durant el 2021 en total 2.723 persones i va dur a terme 8.141 intervencions.

“Unes dades que no són números, són històries; històries de persones com Karina que va eixir d’Ucraïna amb la seua mare i els seus dos fills fugint de la guerra i s’acosta a les nostres instal·lacions per a que la ajudarem a adaptar-se a un país totalment desconegut per a ells. O histories com la de Jaime i Luís que van perdre la vida al mar i els nostres voluntaris, participant amb l’equip de rescat, van donar suport a una mare desolada que va veure com trobaven els cossos dels seus fills. Històries com la de Maria que viu sola i espera amb il·lusió que arribe dilluns perquè vaja Emma a fer-li companyia, treure-la de passeig i alleujar la soledat que l’acompanya diàriament…”

Estes i moltes altres històries són les que ha explicat Inmaculada, amb què cada dia lluita Creu Roja atenent les persones que s’acosten a les seues instal·lacions amb l’esperança de trobar ajuda.

 

Pin It on Pinterest