Select Page

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altea, que dirigeix Xelo González, ha organitzat per al pròxim 19 de març una particular ruta pel Mascarat. Aquesta activitat està dissenyada per a revelar tots els secrets geològics d’aquest paisatge esculpit en la roca durant milers d’anys.

Durant la ruta es descobrirà la frontera natural que suposen les serres de Bèrnia i de Toix, interrompuda per l’Estret del Mascarat que se submergeix en la mar a través dels penya-segats del Morro de Toix. A més, els assistents podran reviure el passat escoltant les històries de bandolers.

Durant molts anys, l’orografia del Mascarat ha cobrat un alt preu al desenvolupament de les comunicacions. La comunicació terrestre es realitzava per un tortuós camí que creuava la serra de Toix a través del serral de Calp o del Mascarat; un pas estratègic que ha servit com talaia de musulmans i cristians per al control de la rodalia, i que ha donat lloc a llegendes com la del bandoler emmascarat, El Mascarat, del qual procedeix el nom.

“Convide a tots els alteans i alteanes, i els visitants que es troben a la ciutat a gaudir d’aquesta activitat que uneix naturalesa, ciència i història. Una oportunitat de fer una ruta pels nostres paratges naturals, aprenent curiositats des del punt de vista geològic i la seua història”, ha comentat la regidora de Turisme, Xelo González.

L’eixida serà a les 11.00 hores des del pàrquing de la platja Mascarat Nord. Serà necessari inscriure’s a través del correu altea@touristinfo.net, en el telèfon 965 84 41 14 o en la Tourist info (c/ Sant Pere,14). L’activitat és gratuïta.

Pin It on Pinterest