Select Page

La cantant i compositora alteana Sara Gessed ha donat veu a les dones amb cançons plenes de sentiment.

 A les 10 del matí a la Casa de Cultura ha començat la programació especial del 8M, Dia Internacional de la Dona, organitzada per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea.

La veu de Sara Gessed en directe i també present al programa de Ràdio Altea “A trossos i mossos”, retransmès hui des de la mateixa Casa de Cultura, ha inaugurat la programació del 8 de Març. Després d’escoltar una de les cançons preparades per Gessed, les representants dels diferents grups polítics que conformen la Corporació Municipal han fet lectura d’un manifest. Este ha sigut llegit per l´edil d´Igualtat, Vicenta Pérez, portaveu del PSOE; la portaveu de Ciutadans, Amalia Campomanes; la portaveu del PP, Rocío Gómez i Maria A. Laviós, regidora de Participació Ciutadana i edil de Compromís.

El manifest, que comença amb la definició de pandèmia, fa un símil entre violència contra les dones i esta; recull alguns dels indicadors amb perspectiva de gènere que resolen que la dona, malgrat els avenços, continua sense aconseguir la plena igualtat.

“Només des de la perspectiva feminista serem capaços d’abordar la reconstrucció d’un teixit social, econòmica i públic democràtic, just i igualitari i el feminisme és l’arma que lluita contra les desigualtats que patim les dones i indaga les causes i les solucions per a aconseguir una societat més igualitària. Això és el que cada 8M les dones volem fer veure als carrers, a més de reclamar per la nostra llibertat sexual, seguretat i integritat física”. Estes són algunes de les frases que recull el manifest, en què la Corporació Municipal, a les darreres línies d’este, es compromet a reclamar pensions dignes i garantides per a les dones i mesures que revertisquen en la bretxa salarial; exigir la incorporació de la perspectiva de gènere a les polítiques públiques i que se n’avalue l’impacte per evitar que esta crisi augmente la desigualtat; promoure i col·laborar en la coeducació en valors igualitaris als centres educatius i incorporar els homes i joves del municipi perquè sentint-se participes gaudeixen dels avantatges de la igualtat i reivindicar la universalització de l’aplicació de mesures des de la interdependència, l’ecodependència i la coresponsabilitat amb els homes, les empreses i l’Estat.

I com ha recordat l´edil d´Igualtat, les activitats per commemorar el 8M seguiran tota la setmana.

El dijous 10 de març a les 19:00h a la Biblioteca Municipal, a les 19h. tindrà lloc la conferència “Història del Feminisme. La lluita de les dones pels seus drets” a càrrec de Rocío Raya Galvín, Agent d’Igualtat de SORORIS.

El divendres 11 a les 18:00h a la Plaça de l’Ajuntament la companyia Maracaibo Teatre representarà “Feas”.

Dilluns 14 al Saló d’Actes del Centre Social a les 19:00h l’artista visual i experta en comunicació i gènere Yolanda Domínguez impartirà la conferència “Maldito estereotipo”.

Dimecres 16 a la Biblioteca Pública, a les 19:00h, Andrea García Torres impartirà la conferència “Òpera i dones”.

I dilluns 21 Cristina Figueira, xef professional, propietària del Xato, a les 11h a l’Aula Municipal de Cuina, dirigirà una jornada gastronòmica. L’assistència per a esta activitat està limitada, per la qual cosa cal inscripció prèvia a igualtat@altea.es

 

 

 

Pin It on Pinterest