Select Page

Ecovidrio i Ajuntament presenten una nova edició de la campanya d’estiu “Banderes Verdes”

En el matí de ahir, l’edil d’Infraestructures, Diego Zaragozí i el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, donaven a conèixer la posada en marxa a Altea d’una nova edició de la campanya estival de reciclatge destinada a l’hostaleria denominada “Banderes Verdes”.

Una campanya que, com ha explicat Fuentes, “pretén donar suport a l’hostaleria dotant-la de mitjans perquè puguen reciclar de la forma més fàcil i còmoda possible”. “A través dels educadors ambientals tractarem de visitar al voltant dels 200 establiments d’hostaleria i als que es vulguen adherir a la campanya, gratuïtament els anem a facilitar uns poals per reciclatge de vidre on poden acopiarlo i traslladar-lo fins els contenidors de carrer per dipositar-lo”; ha afegit el responsable d’Ecovidrio.

Un altre dels pilars fonamentals de la campanya, en paraules de Roberto Fuentes, és “el suport que donarem als ajuntaments per promocionar el reciclatge de vidre, mitjançant un kit de comunicació que poden utilitzar per donar a conèixer a comerços i hostalers els beneficis del reciclatge de vidre i que donant el seu suport al municipi puga aconseguir la bandera verda”. A la Comunitat Valenciana hi participen uns 40 ajuntaments i en total s’atorguen 2 banderes verdes.

Aquells establiments que estiguen interessats en adherir-se a la campanya poden fer-ho o bé sol·licitant-ho quan siguen visitats pels educadors ambientals a partir d’ara i en qualsevol cas es pot notificar a l’Ajuntament i este gestionarà les peticions amb Ecovidrio.

A dia de hui hi ha ja adherits a Altea uns 150 establiments i a partir d’ara es podran seguir sumant a esta acció “Banderes Verdes”.

Per la seua banda, l’edil d’Infraestructures i responsable de l’Empresa Pública, ha revelat una dada rellevant i que no és altre que els veïns d’Altea superen la ràtio de reciclatge de la mitjana de la província d’Alacant. “Els alteans i alteanes reciclen al voltant dels 37 kg per persona i any, mentre la mitjana a la província se situa en els 20Kg; és a dir gairebé doblem la mitjana i entenc que això té a veure amb l’alta conscienciació dels ciutadans, però també té a veure en que l’hostaleria dóna suport a este tipus d’iniciatives i això suposa una millora dels números”. Ha explicat Diego Zaragozí.

Segons els detalls aportats pel responsable municipal, “durant el passat any 2020, a Altea es van reciclar 800.000Kg de vidre. Una xifra que no haguera sigut possible sense la implicació de l’hostaleria “, a la qual Diego Zaragozí ha agraït la seua col·laboració.

Pin It on Pinterest