Select Page

L’Oficina de Projectes Europeus d’Altea, EuroAltea, ha iniciat la creació d’un Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) per al municipi d’Altea.

En l’àmbit europeu, la Comissió Europea promou la implementació de polítiques nacionals de RSC d’acord amb polítiques comunitàries, normes i codis internacionals. Els governs s’enfronten a un desafiament social important a causa de la pandèmia de la COVID-19, i han de donar resposta a el nou paper de l’empresa tenint en compte la part econòmica, social i mediambiental.

Segons l’edil de Participació Ciutadana i responsable de EuroAltea, Maria A. Laviós, “la Responsabilitat Social Corporativa és una manera de dirigir les empreses basat en la gestió dels impactes que la seua activitat genera sobre els seus clients, empleats, comunitats locals, medi ambient i sobre la societat en general”; qui ha anunciat que “el municipi d’Altea va a desenvolupar un pla de Responsabilitat Social Corporativa que involucrarà a la ciutadania, empreses i consistori. Una iniciativa que entronca amb els aprenentatges derivats de la participació d’Altea a la Xarxa URBACT Networks Volunteering Cities, en la qual el municipi participa activament a través del Panell del Voluntari “.

Com ha informat Maria A. Laviós la primera acció per a la implantació de la RSC consisteix en la publicació d’una enquesta adreçada a la ciutadania d’Altea. Aquesta enquesta es pot trobar a la web d’Altea Participa https://www.alteaparticipa.es/altea-decideix i conté 10 preguntes molt breus que ajudaran els experts a preparar el pla.

“La crisi que vivim a causa de la pandèmia, ha remarcat les desigualtats. Per este motiu l’Administració pública ha d’establir un marc de referència per a defensar i fomentar un nou model d’empreses i ajudar a desenvolupar una responsabilitat ètica, transparent i sostenible, per això cal afrontar estos reptes el més aviat possible”: Ha declarat Maria A. Laviós, que ha continuat incidint en el fet que “la manera de començar a implantar estos objectius és animant a la població d’Altea a que ens ajude amb la seua opinió, ja que és primordial escoltar-los”.

Es pot participar en l’enquesta tant accedint al web d’Altea participa en l’apartat d’Altea Decideix o entrant al següent link, https://www.forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=DQSIkWdsW0yxEjajBLZtrQAAAAAAAAAAAAN__gpcw5JUNTVFQ1NMWktKVDZQREFJQkxEOEJQV0lVOS4u

Pin It on Pinterest