Select Page

L’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, anuncia la signatura de la desafecció de la N-332, al seu pas pel nucli urbà d’Altea, per part del ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos. El pas definitiu perquè Altea compte en un futur amb un nou espai d’àmbit local i per al qual l’Ajuntament planteja la seua reconversió en un bulevard.

“Una vegada autoritzada la cessió per part del Ministeri, només queda la signatura de conveni entre este i l’Ajuntament perquè es materialitze esta desafecció”; ha explicat l’alcalde, que ha recordat que l’autorització per part de l’Ajuntament era aprovada per unanimitat en Ple a l’octubre de l’any passat i traslladada al Ministeri.

“He demanat que a més de l’acte de signatura del conveni, mantinguem una reunió de treball per facilitar-li al Ministeri un llistat de millores que ens agradaria que fossen executades abans que la carretera passe a ser d’àmbit local”, ha apuntat Jaume Llinares. “De fet, alguna de les millores ja les havíem posat en coneixement de la Direcció Territorial del Ministeri”; ha matisat el primer edil.

Este canvi en l’ús de la N-332 comportarà que es puguen aplicar mesures de futur com la reconversió del vial en un bulevard i l’accés al municipi siga cada vegada més amable. “La idea que tenim, que des de l’Olla fins a Altea es puga accedir amb un passeig, està ara més a prop”; ha declarat Llinares, que ha qualificat la notícia de molt positiva.

L’Alcalde ha incidit que “la liberalització de l’AP-7, fa una mica més d’un any, implica que el trànsit ràpid puga circular de forma gratuïta per esta via sense passar pel centre d’Altea. A més de que ha solucionat en part el gran embús de trànsit que en determinats mesos de l’any es produïa al centre d’Altea. Esta liberalització, sumada a la desafecció de la N-332 al seu pas per Altea, ens permetrà planificar el model de municipi que volem i obre possibilitats de futur per a l’Ajuntament i per als ciutadans perquè ara ja tenim les eines per poder-ho fer”.

Jaume Llinares ha conclòs mostrant il·lusió per “pensar en solucions a un problema que teníem com el del trànsit i també a redactar un projecte que humanitze la zona convertint la N-332 en un carrer del nostre poble a disposició de la ciutadania”.

Pin It on Pinterest