Select Page

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea i la Universitat Miguel Hernández continuen amb la formació acadèmica per a majors de 55 anys a través de les Aules Universitàries de l’Experiència i el programa SABIEX. Una formació que la pandèmia de la COVID-19 ha obligat a reconvertir de presencial a en línia.

Com ha recordat l’edil de Cultura, Aurora Serrat, SABIEX és un programa integral destinat a majors de 55 anys per a la promoció de l’envelliment actiu i saludable mitjançant la formació acadèmica que ofereix AUNEX amb disciplines diverses com són la música, ecologia, dret, literatura i art entre d’altres.

“Són més de 20 anys en què la Universitat Miguel Hernández i l’Ajuntament d’Altea posen a disposició de la ciutadania este projecte en el qual tants i tants alumnes han pogut gaudir”; ha afegit Serrat.

En nom de la UMH, Esther Fuentes, vicerectora adjunta d’Extensió Universitària comenta que, “este és un any especial a causa de la pandèmia, si bé altres universitats espanyoles no han considerat adaptar les classes a les noves tecnologies, la Miguel Hernández sí, ha fet un gran esforç per poder oferir els cursos en format en línia, amb connexions en directe i treball autònom. Ha sigut un esforç conjunt per part de la gestió i coordinació de les AUNEX, i com no, del professorat i de l’alumnat, el resultat ha sigut molt gratificant i encara segueixen matriculant-se en els cursos que fins al juny se seguiran impartint “.

En tema de matriculació, les AUNEX a Altea durant l’últim curs presencial van registrar més de 100 alumnes, amb la nova modalitat també s’han inscrit un nombre més que considerable.

Respecte a esta matriculació, Aurora Serrat s’ha manifestat “satisfeta de la feina que s’està fent per part de la Universitat, s’agraeix més que mai que este projecte seguisca en marxa encara amb les restriccions que comporta el no poder estar junts físicament, però al mateix temps, obrir la finestra de qualsevol dispositiu electrònic i seguir les classes és un veritable luxe; a més, em consta que són classes molt participatives. Més d’un alumne ens ha donat les gràcies per recordar-nos de ells en aquests moments”.

Serrat ha conclòs manifestant que “estem davant d’una nova forma de comunicació i aprenentatge en el qual l’edat, unida a la informàtica, ja no és una barrera. És cert que algunes persones en un principi eren poc inclinades perquè no sabien si podrien arribar a saber utilitzar estes eines, però la resposta ja la sabem, ha estat un sí rotund”.

Pin It on Pinterest