Select Page

L’Ajuntament d’Altea i la Cambra de Comerç d’Alacant han signat un conveni de col·laboració pel qual, a través del Programa Integral de Qualificació i Ocupació, PICE, de la Cambra de Comerç d’Espanya, es dóna suport a la reducció de la taxa d’atur entre els joves de 16 a 29 anys, millorant la seua qualificació, ocupabilitat i promovent l’autoocupació.

El conveni ha estat signat per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i el president de la Cambra, Juan Bautista Riera, que ha agraït la col·laboració prestada per l’Ajuntament per a la signatura del conveni i ha explicat que este “és un programa europeu que desenvolupa el conjunt de Cambres o Fons de Desenvolupament Regional i que té per objecte l’ocupabilitat d’este sector de població jove, per als quals es planteja una fase d’habilitats socials i després una especialitat segons la vocació que tinguen”.

Este programa forma part del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, una iniciativa del Ministeri de Treball i Economia Social en coherència amb l’Estratègia d’Emprenedoria i Ocupació Jove. Les Cambres de Comerç actuen com a mediadors entre les empreses i els joves per augmentar les seues oportunitats laborals i posen a la seua disposició a un orientador laboral que es responsabilitza de guiar el jove durant el seu itinerari formatiu i acostar a les empreses que demanen el seu perfil laboral, tant a Espanya com a la Unió Europea.

Riera ha parlat també de l’existència d’incentius per a les empreses que contracten estos joves qualificats a Espanya amb ajudes per cada contracte formalitzat. “Les empreses que contracten durant 6 mesos, a jornada completa, a estos joves tenen un ajut a fons perdut de 4.950€. Una quantitat significativa que els cobreix pràcticament l’ocupació d’estos joves”; ha assenyalat el president de la Cambra de Comerç d’Alacant. Pel que fa a les empreses amb seu europea que desitgen acollir joves en pràctiques o mitjançant contracte de treball, les Cambres de Comerç ofereixen suport per seleccionar els perfils que l’empresa necessite i s’encarreguen d’ajudar i orientar en el procés d’acollida.

“S’han interessat en este programa al voltant de 10.000 joves. Hem format a més de 9.000 i 1.124 han aconseguit una feina. Un percentatge significatiu i d’això és del que es tracta i a partir d’ara anem a desenvolupar el programa a Altea en col·laboració amb la regidoria de Foment de l’Ocupació i l’Oficina de Projectes Europeus”; ha comentat Juan Bautista Riera, que ha revelat que a hores d’ara a Altea hi ha 192 joves inscrits en el Fons de Garantia Juvenil, que es podran beneficiar del programa.

Per la seua banda, Jaume Llinares ha agraït la col·laboració i els recursos de la Cambra de Comerç i en paraules seues, “este conveni busca l’ocupació del sector, possiblement més desfavorit en l’àmbit laboral i nosaltres posem a disposició de la Cambra de Comerç els espais, ordinadors i recursos que estiguen a les nostres mans perquè puga fer-se efectiva esta proposta que es plasma en el conveni”.

L’Alcalde ha remarcat el treball que en este mateix sentit s’està duent a terme des d’Altea l’ADL i l’Oficina de Projectes Europeus, per tal de cobrir les expectatives de treball que tenen els joves.

“Este programa els dóna als joves la possibilitat d’obrir-los la porta i continuar treballant en les empreses. Molt important la tasca que es fa en estos convenis i en este cas, amb la signatura de hui, sumem esforços per aconseguir un mateix objectiu”; ha conclòs l’alcalde, que ha agraït a la Cambra de Comerç l’oferiment que permetrà a les empreses locals fer ús del programa i als joves del municipi formar-se i trobar feina.

En el transcurs de la signatura de conveni han estat també presents la regidora de Foment de l’Ocupació i responsable de l’Oficina de Projectes Europeus, Maria Antònia Laviós; la tècnica de l’oficina Paloma Verdú; els secretaris de les institucions signants i la responsable de l’àrea de formació de la Cambra de Comerç, Pilar Santacruz.

La responsable municipal de Foment de l’Ocupació ha reiterat l’agraïment de l’alcalde i ha informat que serà l’EPA d’Altea la qual alberga el primer curs de la Cambra de Comerç a Altea, “Màrqueting i Comunicació Digital”. Un curs de formació gratuït que es desenvoluparà d’abril a juny i els requisits per assistir són estar inscrit prèviament al Servei Garantia Juvenil, participar en el PICE i haver realitzat l’Orientació Vocacional.

“Este programa del PICE comporta també unes entrevistes per veure les necessitats i particularitats dels joves i esperem que esta acció ajude al jovent del nostre municipi a trobar ocupació, a millorar-la i al fet que es reincorporen al mercat laboral”. Ha apuntat Laviós.

La responsable municipal d’Ocupació ha informat que abans d’este curs de “Màrqueting i Comunicació Digital”, el proper 26 de març es celebrarà una jornada de portes obertes per explicar als joves el funcionament de tot el programa. “Des de la Cambra de Comerç es posaran en contacte amb els joves alteans que estiguen inscrits en el programa de Garantia Juvenil”; ha matisat la regidora. L’horari de la mateixa i el lloc de celebració serà anunciat en breu perquè el propòsit, si les restriccions ho permeten, és l’assistència presencial.

Les inscripcions per a este curs es podran dur a terme des de hui mateix a l’Oficina de projectes Europeus d’Altea o en el departament de Formació de la Cambra de Comerç d’Alacant en europa@altea.es i participacio@altea.es o formació@camaralicante.com

Per a més informació es pot telefonar també al 965 84 13 00 de l’Ajuntament d’Altea o al 965 14 86 55 de la Cambra de Comerç.

Pin It on Pinterest