Select Page

La cinquena edició d’estos  guardons, als que està nominada Altea, es podrà seguir en directe pels canals de Facebook i Youtube el pròxim dijous 21 de gener

La Plataforma de Voluntariat de la Comunitat Valenciana celebrarà la cinquena edició dels seus Premis de Voluntariat amb una gala online en directe per motius de seguretat enfront de la pandèmia de la Covid-19. Uns guardons, als que opta Altea i que tenen com a objectiu reconèixer l’activitat solidària realitzada al llarg de l’any per aquelles persones voluntàries, entitats sense ànim de lucre, corporacions locals, agents econòmics i socials, mitjans de comunicació, empreses i / o institucions que col·laboren, des del voluntariat, de manera significativa en causes socials.

L’esdeveniment tindrà lloc el proper dijous, 21 de gener, a les 19:30 hores i es podrà seguir en streaming a través dels canals de Facebook i Youtube de la Plataforma. Durant l’acte es lliuraran els guardons, dividits en vuit categories, a les entitats que han dut a terme projectes destacats que representen els valors del premi de què són objecte.

El nom de les entitats premiades es donarà a conèixer en el transcurs de la gala. Un acte oficial a què estan convidats a participar els representants de les administracions públiques, de xarxes, entitats del Tercer Sector, entitats socials, col·laboradors i empreses, entre altres.

El premi consistirà en el lliurament d’un guardó a cada persona o entitat premiada, com a reconeixement a la seua tasca.

Els premis concedits es divideixen en vuit categories diferents:

  • Premi en la categoria de Voluntariat Corporatiu.

Reconeix la tasca de programes o iniciatives de voluntariat corporatiu fomentades per les empreses.

  • Premi en la categoria de Voluntariat Social.

Reconeix la tasca destacada en el camp de la inclusió social.

  • Premi en la categoria Voluntariat Educatiu, Cultural i Esportiu.

Reconeix l’aportació a la societat que impulsen o posen en pràctica iniciatives noves i transformadores en el camp educatiu, cultural i esportiu.

  • Premi en la categoria de Voluntariat de Cooperació Internacional i Comunitari.

Reconeix la promoció de programes específics de drets humans, educació, sanitat i lluita contra la pobresa als països en vies de desenvolupament.

  • Premi a la categoria de Voluntariat de Protecció Civil i Medi Ambient.

Reconeixen les accions de suport, ajuda immediata i resposta a situacions d’emergència, així com les iniciatives relacionades amb la protecció i millora de l’entorn.

  • Premi a la categoria d’Entitat Sostenible.

Reconeixen accions de desenvolupament econòmic i social en el present sense comprometre el benestar futur de les generacions futures.

  • Premi a la categoria Comunicació Solidària i Societat Civil.

Reconeixen les accions de suport al col·lectiu pel que fa a la visibilització del voluntariat, i d’accions solidàries.

  • Premi a la categoria Administració Pública Responsable.

Reconeixen les accions de bones pràctiques d’Ajuntaments, Administracions o Diputacions en favor de l’acció voluntària.

L’any del voluntariat

En un any tan complicat per la crisi sanitària i econòmica provocada per l’expansió mundial de la Covid 19, la celebració dels V Premis de Voluntariat adquireix una major rellevància i sentit, al posar en evidència la importància de la tasca que desenvolupen els voluntaris per reforçar totes aquelles àrees de la societat a les quals no arriben els serveis públics.

El treball realitzat en l’últim any ha servit d’inspiració per a moltes de les persones que s’han sumat a l’acció voluntària durant esta pandèmia, originant una gran mobilització per part de totes les organitzacions socials.

Segons dades de la Plataforma de Voluntariat d’Espanya, al voltant d’un milió i mig més de persones exerceixen voluntariat des de fa un any, a través de les diferents entitats de les seues respectives comunitats. No obstant això, segons dades d’esta mateixa font, es té constància que durant la pandèmia més de dos milions i mig de persones han realitzat tasques solidàries o altruistes de voluntariat, encara que haja sigut de forma puntual. A la Comunitat Valenciana s’han sumat al voltant de 250.000 persones a realitzar diferents tasques de voluntariat, des que es va iniciar la pandèmia.

Miguel Salvador, president de la Plataforma de Voluntariat de la Comunitat Valenciana, destaca que “estos premis tenen com a objectiu fer emergir iniciatives que poden representar un exemple per a la ciutadania, així com incorporar els seus valors a la col·lectivitat, aconseguint una major repercussió el treball per les persones més desfavorides i en pro d’una societat més democràtica i participativa”.

Per seguir la gala en directe:

Facebook: https://www.facebook.com/PlataformaPVCV/

YouTube: https://youtube.com/user/platavol

Pin It on Pinterest