Select Page

L’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha emès un ban en què demana a alteans i alteanes un respecte màxim de les normes anti COVID-19 decretades per la Generalitat i que tenen per objecte frenar el nombre de contagis que en els últims dies estan patint un repunt.

Jaume Llinares ha comentat que “este any les festes de Nadal seran especials ja que ens toca una vegada més fer un esforç per poder frenar esta pandèmia, per la qual cosa ens haurem de privar de compartir estos dies amb els éssers estimats”.

“Estem davant d’un nou escenari de contagis fruit de la necessitat de relacionar-nos socialment amb els nostres i com ja sabeu estem patint una xicoteta escalada que entre tots hem d’aturar; per la qual cosa és imprescindible que seguim amb rigor les noves mesures que per a este període, del 21 de desembre fins al 15 de gener, s’han renovat”. Amb estes paraules, l’alcalde ha informat de l’ajornament de la programació cultural i esportiva. Així mateix, ha recordat les mesures decretades a nivell autonòmic a aplicar en les dates citades com la limitació d’entrada i eixida de la Comunitat Valenciana. Només s’autoritzen els desplaçaments adequadament justificats i no seran excepció visites a familiars i persones properes.

Es limita la circulació de persones en horari nocturn fins a les 23:00h a excepció de les nits del 24 al 25 de desembre i del 31 a l’1 de gener en què la circulació s’ampliarà fins a les 00:00h.

Queda també limitada la reunió de grups en espais públics i privats a un màxim de 6 persones, restringides a dos grups de convivència.

Els parcs infantils, les piscines a l’aire lliure i l’activitat física o esportiva queden limitats a un 50% d’aforament, fins a un màxim de 30 persones en instal·lacions obertes i 20 persones en instal·lacions tancades.

Qualsevol establiment amb obertura al públic ha d’informar, mitjançant cartells d’aforament, el nombre màxim de persones que pot albergar durant la seua activitat i ha de controlar que es complisca.

El primer edil alteà ha apuntat que “es tracta de mesures preventives pel que apel·la a la responsabilitat i prudència de tots perquè l’impacte de l’contagi siga el menor possible”.

Jaume Llinares ha esmentat que en cas de tenir símptomes, com febra, tos o falta d’aire és necessari ampliar les mesures d’higiene i posar-se en contacte amb el telèfon 900 300 555.

A més, Llinares ha recordat que no cal anar al Centre de Salut si no és estrictament necessari. Així com que, es controlaran les reunions en cases de camp i domicilis privats perquè es complisquen les normes establertes.

L’Alcalde sol·licita comprensió i responsabilitat a la ciutadania davant d’estes mesures de prevenció ja que s’espera suposen una millora en la situació actual de la pandèmia al municipi i agraeix la col·laboració ciutadana, al temps que demana disculpes per les molèsties que les mesures puguen ocasionar.

Jaume Llinares ha conclòs desitjant salut i felicitat a alteans i alteanes en estes festes de Nadal.

Per a consultar el ban punxa en:

https://www.altea.es/wp-content/uploads/2020/12/20201221_Comunicaci%C3%B3n_2020-12-21-Bando-Jaume-Llinares.pdf

Pin It on Pinterest