Select Page

Diego Zaragozí fa un balanç positiu de la feina de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal en el que va d’any i anuncia futurs projectes com l’obertura d’un Punt Net a Altea.

El regidor de la pública, Diego Zaragozí ha realitzat un balanç de les actuacions de l’empresa en este 2020, destacant que ha estat un any marcat per la pandèmia del COVID-19 que ha obligat a la realització d’intensos treballs de desinfecció, Així mateix ha ressaltat la contractació indefinida de 30 persones i ha anunciat un futur abocador al municipi. El pressupost de la pública per a l’exercici que està a punt de finalitzar ha ascendit a 4.500.000€.

Zaragozí s’ha referit a les comandes que té La pública indicant que “durant este any hem aconseguit normalitzar les encomanes i això ha permès optimitzar els serveis i millorar la neteja al municipi”. “A més insistirem en la millora de les prestacions i ara es va a procedir a la revisió de l’àrea de jardineria per dotar de més eines a esa encomana que data de l’any 2001. Esta setmana hem tingut una reunió perquè estem veient les necessitats reals que hi ha per fer un diagnòstic i millorar un encàrrec de fa 20 anys, ja que molts parc i jardins ni existien llavors”; ha afegit el responsable municipal de la pública. Diego Zaragozí ha manifestat que “este any s’han millorat moltes zones verdes del municipi i hi ha prevista l’actuació en altres més. Hi ha diversos jardins que la seua vida útil està finalitzant i cal reformar-los, a més d’actuacions en llocs emblemàtics del municipi com són els carrers Alcoi i Sant Miquel que volem emprendre”.

L’edil d’àrea ha recordat que l’any donava inici amb la Dana Glòria al mes de gener que va causar importants destrosses i als quals la Púbica va haver de fer front en un primer moment i els treballs de reparació de desperfectes es van prolongar durant tot el mes de febrer. “En aquell moment es va haver de dedicar una important xifra de personal i de mitjans a una emergència, però es va mantenir l’efectivitat alta a la resta de serveis”; ha postil·lat el regidor.

Tan sols unes setmanes després, al mes de març, la COVID-19 obligava a decretar un confinament de la població i intensificar les tasques de desinfecció. Uns mesos en què l’esforç del personal va ser màxim. Diego Zaragozí ha agraït la dedicació dels operaris de la pública que van assumir el manteniment sanitari del municipi, desinfectant diàriament carrers, zones transitades, accessos a llocs concorreguts com les entrades a supermercats, centres de salut, residències i farmàcies, entre d’altres. L’edil també ha alabat la gestió en la Pública durant la pandèmia.

Pel que fa a la contractació de nou personal, Diego Zaragozí ha explicat que el passat mes d’octubre l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal convocava 28 places fixes de peó per a la neteja i la creació d’una nova Borsa d’Ocupació amb la qual anar cobrint les necessitats de contractació que van sorgint. Segons Zaragozí “Fins ara hi havia un nombre de persones que no tenien lloc fix i no tenien estabilitat. A més de que la borsa estava obsoleta, de manera que vam decidir iniciar este procés de selecció i 28 persones són contractades i les que ara no aconseguisquen accedir, quedaran adscrites a una borsa d’ocupació de la qual es farà ús en moments especials o quan hi haja necessitat de reforçar serveis, cobrir baixes, jubilacions i altres situacions”.

Punt Net

D’altra banda, el regidor ha anunciat que Altea tindrà un Punt Net a la zona del Montahud. “Estem treballant en este projecte i bé en 2021 o com a molt tard el 2022 podrem tenir este Punt Net que tants beneficis portaria”; ha assenyalat Diego Zaragozí, que ha matisat que el Punt net inclouria un punt de poda. “La poda s’ha convertit en un problema a Altea i en municipis del voltant perquè en moltes ocasions no es fa un correcte tractament de la mateixa i es llença de forma incontrolada en els punts de recollida de residus sòlids o altres llocs no aptes”. Ha declarat l’edil, qui ha conclòs comentant que “la idea és que siga un Punt Net gestionat per un consorci i la despesa no haja de ser assumida íntegrament per l’Ajuntament”.

Pin It on Pinterest