Select Page

Les dos bandes de música amb què compta el municipi, la Societat Filharmònica Alteanense i la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, celebraran este cap de setmana a la seua patrona, Santa Cecília i com és ja una tradició els nous músics de les dos entitats  s’incorporaran de forma oficial a la banda.

Encara que de forma més íntima del que venia celebrant-se esta festivitat i en especial l’acte d’entrada dels nous músics a les seues respectives agrupacions, perquè així ho requereixen els protocols anti COVID-19, els protagonistes de Santa Cecília tornen a ser la música de banda i estos joves que porten anys estudiant música per ser músics d’una de les dos entitats musicals amb què compta Altea i amb la il·lusió no ha pogut acabar la pandèmia.

Els nous músics que s’incorporen a la Societat Filarmònica Alteanense són: Ximo Alvado Salines, persusión; Iris Devesa Alfonso, clarinet; Mª Teresa Guillén Almiñana, saxòfon; Paula Lanuza Ramon, saxòfon; Quico Martínez Palacín, trompeta i Miquel Meseguer Sabio, trompeta.

A la Recreativa estan també d’enhorabona. Este any el nombre d’educands que passen a ser músics oficials de la banda és de 7 i són: Ada Ivars Riera, flauta; Ainhoa Herrero Lloret, clarinet; Ana Pérez Ugeda, flauta; Blanca Cardona Escoda, saxòfon; Carla Gregori Mas, flauta; Nacho Alós Expósito, trombó i Rebeca Sarrión Alonso, flauta.

Tot i la reducció d’activitats respecte a edicions anteriors, es mantenen els concerts de les dos agrupacions, però es celebraran en horari de matí i a l’aire lliure, respectant el distanciament social.

La SFA celebrarà la Missa de Santa Cecília dissabte 21 a les 18:30h a la Parròquia Mare de Déu del Consol i el concert tindrà lloc a la Plaça Filarmònica el diumenge 22 a les 12:00h amb entrada lliure, limitada a l’aforament que les noves mesures sanitàries requereixen.

En el cas de l’activitat programada per la SRM d’Altea la Vella, esta tindrà lloc el diumenge a partir de les 11:00h al pati del CP. Altea la Vella, en què es celebrarà una Missa de Campanya i tot seguit el Concert de Santa Cecília.

Des de la regidoria de Cultura, Aurora Serrat, la seua responsable municipal, vol felicitar els nous músics, les seues famílies i a les bandes acollidores, per les noves incorporacions.

L’edil anima les dos entitats culturals del municipi més destacades, la SFA i la Recreativa d’Altea la Vella a seguir endavant amb la seua activitat malgrat les circumstàncies socials que estem travessant. “Tot i la modificació de costums i tradicions que està suposant la pandèmia en tots els àmbits, la Cultura s’està veient afectada de forma especial per la manera en què estàvem acostumats a consumir-la, però hem de seguir potenciant l’art i en este cas l’art de la música com el millor remei al mal de l’esperit”.

Pin It on Pinterest