Select Page

En la vesprada d’ahir, tots els grups municipals de l’ajuntament d’Altea, Compromís, PSOE, PP, Ciudadanos i Altea amb Trellat, votaven a favor de la proposta de la regidoria d’Urbanisme de sol·licitar al Ministeri de Transports Mobilitat i Agenda Urbana, la cessió de tram de la CN-332, des del terme de l’Alfàs de Pi fins l’entroncament de l’AP-7, a l’altura del Convent de les Carmelites.

Iniciat este punt de l’ordre del Dia, Jose Orozco, regidor d’Urbanisme, Medi Ambient, Agricultura i Pesca, presentava la moció que insta a iniciar expedient per demanar la desafecció del tram de la CN-332 a l’altura del terme municipal d’Altea que va des del límit sud, juntament amb el terme de l’Alfaç, fins l’entroncament amb l’Ap-7. En definitiva 6,75 km que la CN-332 afecta el terme d’Altea.

Orozco fonamentava la moció fent esment a la important reducció del trànsit en este tram a conseqüència de la liberalització de l’AP-7; la consolidació en diferents trams urbans que ha convertit aquesta carretera en una travessia urbana i ressaltava l’interès de l’Ajuntament en ser l’única administració competent per autoritzar i promoure actuacions públiques, d’ordenació urbana i de mobilitat; així com privades urbanístiques que afecten esta travessa.

A més, l’edil d’Urbanisme presentava una esmena parcial a la seu moció en la qual es modifica el tram sobre el qual es pretén fer la sol·licitud de cessió, passant de 6,7 km a 6,2. Un canvi recomanat pels tècnics del Ministeri i que no altera la finalitat que es pretén amb la sol·licitud de cessió de tram de la CN-332.

En el debat es posava de relleu la importància d’esta acció per al futur desenvolupament del municipi i l’Oposició posava l’accent en la necessitat de consensuar amb la societat alteana i els propis grups municipals els projectes que per esta zona tinga en ment l’equip de govern, com el redactat en la passada legislatura.

En un altre dels punts de l’ordre del Dia, s’aprovava amb els vots a favor de l’equip de govern i Altea amb Trellat i l’abstenció de PP i Ciutadans una moció de Compromís-PSOE que insta a la Diputació d’Alacant a aprovar, de cara al proper pressupost de 2021, la participació en els Fons Autonòmics de Cooperació Municipal. Una mesura que, segons indica l’equip de govern alteà, suposaria un increment dels recursos econòmics i, en definitiva, la posada en marxa de polítiques que milloren la qualitat de vida dels ciutadans.

Un punt que no s’ha vist exempt de debat, ja que a la mateixa el PP presentava una esmena parcial en la qual demanava que la Generalitat assumisca competències que li són pròpies i que està assumint la Diputació perquè d’aquesta manera la institució provincial puga destinar més recursos als municipis. Esta esmena parcial no ha comptat amb el suficient suport ja que només ha estat votada a favor pels regidors d’el PP i l’abstenció de la regidora de Ciutadans i el vot en contra dels 12 membres restants de la corporació municipal.

Pin It on Pinterest