Select Page

Ahir tenia lloc la votació de l’escultura guanyadora del concurs “Amb el Nom d’Altea”, que com el seu nom indica, tenia com a objectiu dissenyar una obra amb el nom d’Altea. Esta proposta va ser la tercera més votada dels Pressupostos Participatius de l’any 2019.

El jurat encarregat de la votació estava compost pel President de l’Associació d’Artesans UNART; el professor d’Escultura de la Facultat de Belles arts de la Universitat Miguel Hernández; la professora d’Art de l’Institut de Bellaguarda; la tècnica de Turisme, la tècnica de Comerç i el tècnic de Cultura de l’Ajuntament d’Altea; a més de dos membres del Consell de Participació representats per la titular del Consell de la Dona i la del Consell dels Xiquets i Xiquetes.

Al concurs es van presentar un total de huit escultures, úniques i originals. Una vegada vistes totes les obres, així com l’explicació que acompanyava a cadascuna, els membres del jurat van realitzar una primera votació en la qual van quedar les tres escultures amb més vots, per a així, en la segona votació triar a l’obra guanyadora. Finalitzades les votacions i amb 74 punts, es va procedir a obrir el sobre que contenia el nom de l’autor de l’escultura guanyadora, sent Mario Romero, amb la seua obra “Altea del Mar”, qui va rebre emocionat la notícia per telèfon.

Sota el pseudònim de “Altea del Mar”, l’escultura reflecteix el nom d’Altea amb un disseny que ens evoca la mar i diversos elements com a estrelles de mar, peixos, algues marines i ones. Mario Romero apunta que “pensar en ‘Altea’ i evitar no recordar-me de la mar, m’és impossible. En este projecte d’escultura m’he vist abocat irremeiablement a desenvolupar la idea de la paraula ‘Altea’ i la mar, i unir-lo. Què seria de la mar sense Altea? I viceversa. Ara les lletres són les protagonistes marines definint-se orgulloses i sense complexos. La primera “A” porta incrustada una hèlice de vaixell i l’última porta el trident de Posidó. Cadascuna de les lletres ens recorda que esta paraula i la mar porten molt temps vivint junts. El contorn superior ha sigut modelat per la mar, a causa de la seua simbiosi, fins al punt que les lletres imiten les seues ones i sembla que estigueren vives”.

En este sentit, com explica el seu autor, “el projecte de l’escultura està projectat per a ser construïda en pedra. Formada per cinc peces individuals que corresponen amb les lletres de la paraula ‘Altea’. No necessiten cap mena de manteniment i les deterioracions que pogueren ocasionar les inclemències del temps aniran embellint l’escultura amb els anys”.

Els membres del jurat van coincidir en l’originalitat de les obres i el complicat que havia sigut triar a la guanyadora. Per a l’elecció de l’escultura, es van tindre en compte les aportacions del tècnic d’Urbanisme, així com dels professors de la Universitat Miguel Hernández i de l’Institut de Bellaguarda.

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana, encapçalada per Mari Laviós, s’han mostrat molt satisfets per dur a terme este projecte presentat en els anteriors pressupostos participatius. “És important dur a terme les propostes per a animar a la gent a participar en futurs projectes de participació ciutadana”, ha assenyalat l’edil. Finalment, ha agraït al jurat “el seu temps i bon fer en este concurs”.

Pin It on Pinterest