Select Page

Del 2 de juliol al 30 de setembre es celebra la 37a edició de la Mostra d’Artesania, que torna un any més a la plaça de l’Església. Així ho han donat a conèixer la regidora de Cultura, Aurora Serrat, i el president d’UNART,  Unió d’Artesans d’Altea, Luis Rama.

Este any, la Mostra compta amb un total de 18 parades, “13 d’elles les trobarem al mes de juliol i les 5 restants s’incorporen en agost, i totes elles es podran visitar en horari de 19:00 a 00:30 hores durant tota la setmana”, ha assenyalat la responsable de Cultura. Serrat també ha comentat la presència que tindran els materials com la ceràmica, la fusta, el cuiro o el paper, entre altres, utilitzats en les creacions artesanals que es trobaran com llampares, titelles o joieria. Pel que es refereix als premis, la regidora ha apuntat que l’entrega dels mateixos seguirà les premisses de l’any passat; “un primer i segon premi a la millor peça amb una dotació de 1.000 € i 500 € bruts, respectivament, i un tercer premi que donarà l’accés directe a la Mostra 2021 a un dels artesans”.

Com ja anunciava l’edil uns mesos enrere, esta edició comptava amb dos torns en els quals es podria gaudir de l’artesania a Setmana Santa i a estiu.  “Davant la pandèmia provocada pel coronavirus no va ser possible celebrar la Mostra d’Artesania al mes d’abril, però els mesos d’estiu tornem amb més ganes que mai”, ha explicat Aurora Serrat. L’edil, qui convida a totes i tots els amants de l’artesania a esta Mostra, també ha afegit que “posarem totes les mesures necessàries perquè tots puguem gaudir d’una Mostra com la dels anteriors anys i des de l’Ajuntament posarem control d’accés a l’entrada facilitant mascaretes i gel hidroalcohòlic als visitants i  als artesans i garantirem la distància de seguretat entre les persones i també entre les parades”.

Luis Rama, president d’UNART, ha estat l’encarregat de dissenyar el cartell i ha conclòs indicant que “per raons òbvies de sanitat, este any no es poden realitzar tallers o concerts, però farem tot el possible perquè alteans, alteanes i tots els que ens visiten gaudisquen d’esta Mostra d’Artesania d’Altea”.

Pin It on Pinterest