Select Page

La Biblioteca Municipal d’Altea ha col·laborat amb el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana per a celebrar el Dia del Llibre amb una lectura col·lectiva, que té per objectiu visibilitzar la figura de l’Escriptora de l’Any 2020 de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Carmelina Sánchez-Cutillas i la seua obra més coneguda, “Matèria de Bretanya”.

Ignacio Beltrán, responsable de la Biblioteca Municipal alteana ha coordinat, al costat del COBDCV, la realització d’un vídeo en el qual 60 bibliotecaris i bibliotecàries han unit les seues veus per llegir conjuntament i des de la distància, el capítol “Remembrança” d’este magnífic llibre de la literatura valenciana que reflecteix l’Altea de la infantesa i joventut de Carmelina Sánchez-Cutillas, néta del reconegut escriptor alteà Francesc Martínez i Martínez. El fragment ha estat elegit per Joan Borja, professor de la Universitat d’Alacant i especialista en esta autora i la seua obra.

L’audiovisual està disponible al canal de Youtube del COBDCV i a partir de demà es difondrà a les xarxes socials de les biblioteques participants, tal és el cas de la d’Altea.

A conseqüència de l’Estat d’Alarma i el confinament que s’està vivint en estos moments, la previsió d’activitats i recursos que l’AVL i el COBDCV volien oferir a les biblioteques valencianes al llarg de l’any 2020 han d’esperar, però Carmelina Sánchez-Cutillas estarà present en el Dia del Llibre a través d’iniciatives com esta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris de la Comunitat Valenciana i els seus professionals.

Com a responsable de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, Aurora Serrat, convida a la visualització de l’esmentat vídeo i a submergir-se en la lectura de Carmelina Sánchez-Cutillas, “Matèria de Bretanya” per conèixer l’Altea de les vivències i records de l’escriptora, que són també en part les dels nostres iaios.

Pin It on Pinterest