Select Page

Jaume Llinares, alcalde d’Altea, en una nova edició del programa especial COVID-19 de “l’Alcaldia més a prop” ha contestat a les preguntes de la ciutadania d’Altea a través de la ràdio municipal. Unes qüestions basades, majoritàriament, en les mesures que l’Ajuntament posarà a disposició dels comerciants i autònoms per facilitar la recuperació de la seua activitat i l’economia del municipi en general. Jaume Llinares ha assegurat que “des de l’Ajuntament intentarem que les ajudes siguen compatibles amb les que reben des d’altres administracions”.

Una setmana més, l’alcalde ha citat alguns dels impostos i taxes locals que l’Ajuntament va a paralitzar mentre dure l’Estat d’Alarma, com ara l’IBI, IAE, Escombraries, Ocupació Via Pública i Venda Sedentària. “Estes mesures es van a aplicar en molts municipis però nosaltres volem bonificarlos durant 6 mesos perquè els comerciants i les pimes el necessitaran”; ha concretat Llinares, que ha manifestat sentir-se optimista en la recuperació del sector turístic. “El sector hoteler té la sensació que el sector turisme es reactivarà de forma ràpida perquè la gent aprofitarà, una vegada es normalitze la situació, per fer les vacances de les que fins ara no ha pogut gaudir”; ha comentat el primer edil alteà.

Jaume Llinares ha recordat que són diverses les ajudes que estan convocant les diferents Administracions i s’ha referit en concret a les ajudes de la Generalitat Valenciana a l’autònom que ha vist afectada la seua activitat. Unes ajudes que el període de sol·licitud dóna inici hui i acabarà el 4 de maig a les 9:00h. A més, l’Alcalde ha informat que l’Ajuntament expedirà, amb cita prèvia, la signatura electrònica. Una eina que serà necessària per a la sol·licitud d’ajuts.

“Encara que algunes de les ajudes que ofereixen Adminsitraciones superiors, com la de la Generalitat als autònoms, tenen com a base la incompatibilitat amb altres ajuts, des de l’Ajuntament anem a buscar el procediment perquè no es perden les ajudes i tractarem que legalment siguen compatibles i la gent puga rebre ajudes estatals, regionals i locals “; ha emfatitzat l’Alcalde.

Preguntat per l’afecció que l’Estat d’Alarma i la nova situació econòmica produirà en els projectes alteans, Llinares ha estat clar posant com a exemple un dels emblemàtics de moment a Altea com és la 2a fase del Front Litoral. Al respecte del mateix, l’Alcalde ha explicat que, “el Ministeri segueix treballant en el projecte, però realment crec que es veurà afectat pel reajustament pressupostari que s’ha de fer per reactivar l’economia. No és una prioritat en este moment, primer s’ha d’atendre les necessitats de les persones i les empreses, però he proposat contemplar una xicoteta inversió aquest any per seguir endavant amb el mateix i que la inversió forta es produïsca en el 2021”.

Pel que fa a les necessitats personals del moment, l’Alcalde ha explicat que, “les dels menuts s’estan atenent a través dels bons de la Generalitat per a aquells que tenien el menjador escolar bonificat i també des de l’Ajuntament s’estan donant vals d’entre 30 i 80€ setmanals per comprar aliments i productes de primera necessitat a les famílies vulnerables. D’altra banda, a hores d’ara s’estan atenent 142 persones en les seues cases a través del Servei d’Atenció Domiciliària. Totes les demandes que arriben estan ateses”.

Finalment, l’alcalde s’ha referit a la petició pública que el grup municipal popular ha fet d’un espai radiofònic a Ràdio Altea per parlar de les seues propostes davant del COVID-19. “No crec que siga pertinent que un partit polític tinga una presència exclusiva a la ràdio. Cap el té, ni tan sols els de l’equip de govern PSOE-Compromís. Si que ens agradaria tornar a normalitzar els debats de qüestions d’interès però a hores d’ara la situació ho impedeix. Crec que no seria molt seriós que estiguem discutint a la ràdio sobre el COVID-19 perquè hi ha ja una sobreexposició d’informació i el que cadascú plantege la seua postura i les seues propostes no crec que ajudaren a aclarir conceptes. Per a això ja hi ha els experts que ens indiquen les directrius a seguir”.

Amb estes paraules i desitjant una ràpida recuperació als afectats, així com un agraïment a sanitaris, forces de seguretat i a tots aquells que fan possible el dia a dia ha acabat este segon programa especial de “l’Alcaldia més a prop”, que seguirà emetent-se en directe cada dimecres de 12 a 13h, durant l’Estat d’Alarma provocat pel COVID-19, a Ràdio Altea.

Pin It on Pinterest